Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara avertizează: Al doilea val al epidemiei va fi „un tsunami”. Medicul susține că România ar putea ajunge în situația Italiei

Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara avertizează: Al doilea val al epidemiei va fi „un tsunami”. Medicul susține că România ar putea ajunge în situația Italiei
Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara avertizează: Al doilea val al epidemiei va fi „un tsunami”. Medicul susține că România ar putea ajunge în situația Italiei. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17/07/2020, 16:50
Actualizat: 17/07/2020, 17:30

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, trage un semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

Oancea susține că România s-ar putea confrunta, începând din toamnă, cu „un tsunami” de COVID-19 dacă autoritățile nu vor lua măsuri față de acele persoane care încalcă regulile privind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

În cadrul unui interviu acordat Digi24, medicul a explicat că spitalul său se confruntă cu o creștere foarte rapidă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus și a anunțat că spitalul Victor Babeș din Timișoara nu mai are locuri libere în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Oancea a mai explicat și că severitatea cazurilor este într-o „creștere incredibilă”, iar medicii se așteaptă „la ce e mai rău”.

„Cert este că severitatea cazurilor este în creștere incredibilă și ne așteptăm la ce este mai rău. Terapia Intensivă este plină în acest moment, avem în fiecare zi o medie de două decese, ținând cont că avem șase locuri”, a spus medicul.

Cristian Oancea: Putem ajunge în situația Italiei

Medicul a mai atras atenția că România se îndreaptă către „un tsunami” de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și a avertizat că începerea sezonului gripei, din luna septembrie, nu va face decât să agraveze situația și așa gravă din prezent.

Întrebat despre cum vede situația în următoarele luni, Cristian Oancea a explicat că se așteaptă ca România să ajungă într-o situație similară cu cea a Italiei din primăvară, când sistemul medical din Peninsulă a intrat în colaps.

„La un tsunami, efectiv, valul 2. Deci valul 1 o să fie o replică palidă a valului 2, o să vedeți. Și dacă în septembrie-octombrie o să înceapă și gripa și nu se va termina cu nebunelile astea, cu antivacciniștii și restul, o să avem ca în Italia. Același scenariu”, a spus Cristian Oancea.

Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara a adăugat că, din punctul său de vedere, este necesar ca persoanele care promovează teorii ale conspirației în legătură cu pandemia „să plătească” pentru acest lucru.

„În primul rând, trebuie să ne ajutăm noi, trebuie să fim responsabili, iar cei care promovează teoriile conspiraționiste trebuie să plătească, sub o formă sau alta. În al doilea rând, trebuie să găsim resursa umană în acest moment, pentru că aici suntem foarte deficitari, în toată țara” – a mai spus medicul.

România a înregistrat vineri 799 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus față de joi, o creștere-record a numărului de cazuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?