Mărturia unui tânăr actor infectat cu COVID-19: „E absolut îngrozitor să vezi atâta incompetență în serviciile publice. Sunt dezgustat şi frustrat!”. Reacția DSP

Mărturia unui tânăr actor infectat cu COVID-19: „E absolut îngrozitor să vezi atâta incompetență în serviciile publice. Sunt dezgustat şi frustrat!”. Reacția DSP
Mărturia unui tânăr actor infectat cu COVID-19: „E absolut îngrozitor să vezi atâta incompetență în serviciile publice”. Reacția DSP. Foto: Facebook
Publicat: 15/08/2020, 10:05

Raul Bastean, un actor de la Teatrul Național Timișoara, lansează acuzații grave la adresa Direcției de Sănătate Publică Timiș. Tânărul a fost depistat cu coronavirus în data de 5 august, iar celelalte familii care au intrat în contact cu el au fost testate, iar rezultatul a fost negativ: „Dar, cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunțată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI !”

În replică reprezentanții DSP Timiș au spus că vor verifica veridicitatea acuzațiilor. „Verificăm ce s-a întâmplat și când vom afla toate detaliile, vă vom transmite punctul de vedere”, a declarat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al DSP Timiș, potrivit Banatul Azi.

Mărturia actorului: ”Zilnic trăim într-un stres oribil”

Am fost depistat POZITIV cu covid-19 in data de 5 august. Celelalte familii care au intrat în contact cu mine au fost testate iar testul este NEGATIV. Incompetența şi greşelile nenumărate şi zilnice ale insituțiilor în cauză (DSP, Laborator analize etc) au făcut ca să se trimită rezultate eronate în urma cărora am fost acuzați de miniciună, a scris Raul Bastean

În continuare, actorul mărturisește că din data de 5 august ”zilnic trăim într-un stres oribil de mare şi o teroare care nu mai trece. Zilnic certuri telefonice cu DSP, greşeli flagrante (CNP-uri greşite sau incomplete, nume greşite – Băştian Sergiu Paul de ex, apariția şi dispariția din sistem, anchetă întârziată, date false, ambulanțe care nu mai vin sau ajung în miez de noapte şi nici măcar nu te consultă ci te pune să semnezi 3 hârtii şi pleacă ş.a.m.d.)”. ”Cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunțată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI!”; a mai notat actorul timișorean.

”Cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunțată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI!”, a mai notat actorul timișorean.

Actorul acuză serviciile publice de incompetență

„Dar când treci prin aşa ceva, e absolut îngrozitor să vezi atâta INCOMPETENȚĂ în serviciile publice. Revoltător, oribil! ZILNIC (şi nu exagerez!) am sunat la DSP si cei de acolo mă directionau către SAJ iar de acolo către laboratorul de analize. Şi invers, fiecare înapoi către DSP. Audiențe la conducere, anchete, nervi irosiți degeaba.Încep să cred altceva despre toată nebunia asta atâta timp cât eu care am plătit 300 de lei pt testarea SARS – COV 2, NU am dreptul să primesc rezultatul (fie el negativ sau pozitiv), decãt telefonic. Să-l repet (chiar şi contra cost) nici poveste. Carantină şi gura închisă!!! Eşti infectat!Oribil! Să mai zic şi de oamenii din jur care fac propagandă cu informații care mai de care mai interesante? Să mai zic şi că acesta e un subiect care trebuie făcut public în comunitate?Mai bine nu! Mai bine zic de oamenii care ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie, prietenii şi medicii extraordinari care ne oferă toată susținerea lor. Asta contează !E dovada clară că lucrurile trebuiesc schimbate radical.Sunt dezgustat şi frustrat! Să vă fie ruşine pentru mizeria pe care ați creat-o! Şi nu am povestit chiar tot că m-aş întinde prea mult, serios!Şi, sper că ați sesizat că-s băiat de treabă şi nu arunc cu nume aici. Chiar ş’aşa „covidat” , a mai relatat acesta.

Hai să lămurim treburile că deja s-au întrecut limitele!
Da, EU am fost depistat POZITIV cu covid-19 in data de 5…

Publicată de Raul Bastean pe Vineri, 14 august 2020

Alt caz halucinant

GÂNDUL.RO a prezentat, ieri, cazul unei familii de români stabilite în Austria,  al cărui copil copil, depistat cu COVID-19 în România, a repetat testul după doua zile, la întoarcerea în Austria. Rezultatul testului din Austria a iesit negativ, de două ori consecutiv!

Alexandra Vasilachi, o femeie care trăiește în Austria, se afla în concediu în România, împreună cu soțul și fiul său de doar un an și jumătate. La sfârșitul lunii iulie, urma să se întoarcă în Austria, așa că a trebuit să facă testul pentru COVID-19 în România. Femeia a primit rezultatul negativ, soțul tot negativ, iar băiețul pozitiv!

„Ne-am conformat după legea austriacă și ne-am făcut testele pentru COVD-19. Între timp a intrat legea și nu mai trebuie făcut testul pentru copiii sub 7 ani. Pe data de 28 iulie am mers să facem testele . Rezultatele le-am primit pe data de 30. Soțul și copilul au făcut testul la fel ca mine pe 28, dar pe buletinul analizelor scria 29. Am sunat la amiază dacă mi-a venit rezultatul. Peste o oră am sunat iar. Doamna de la laborator mi-a zis că rezultatul era de la 16:30. Deși la 17 mi s-a zis că nu am rezultatul gata. Pe data de 30 când a ajuns rezutatul am fost sunată de DSP Bristrița și mi-au zis că soțul e negativ, copilul e pozitiv și trebuie internat în spital. Nu am fost de acord, nu avea niciun simptom. Nu aveam cum să internez un copil de un an și jumătate singur. Le-am spus că dau declarație pe proprie răspundere, plec în Austria și îi voi face testul acolo”, povestește Alexandra pentru GÂNDUL.RO.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...