Medic de familie, despre numărul real al bolnavilor de COVID-19: Din 50 de infectați, doar 20 sunt și testați! Dragi politicieni, este cazul să schimbaţi protocoalele

Redactor:
Alexandra Mortu
Medic de familie, despre numărul real al bolnavilor de COVID-19: Din 50 de infectați, doar 20 sunt și testați! Dragi politicieni, este cazul să schimbaţi protocoalele
Medic de familie, despre numărul real al bolnavilor de COVID-19: Din 50 de infectați, doar 20 sunt și testați! Dragi politicieni, este cazul să schimbaţi protocoalele / Sursă FOTO: Mădălina Vesa - Facebook

Medicul de familie Mădălina Vesa, din Alba Iulia, este că părere că numărul real al infectărilor cu SARS-CoV-2 este mult mai mare decât cel anunțat zilnic de autoritățile române.

Medicul estimează că, în baza experienței sale profesionale, din 50 de bolnavi de COVID-19 doar 20 sunt testați. De asemenea, Mădălina Vesa explică și care sunt categoriile de persoane care se testează și cele care nu fac acest lucru.

Medic de familie: Dintr-o familie cu 4 membri se testează doar unul, deşi toţi 4 au simptome. Pe ceilalţi 3 nu îi pot declara COVID pentru că nu au test

„Dacă interesează pe cineva (din autorităţi) ce se întâmplă în realitate: numărul de bolnavi COVID este cu mult peste numărul prezentat de autorităţi. Există mai multe categorii de bolnavi: o categorie sunt cei care sunt angajaţi şi au nevoie de concediu medical pentru a sta acasă în izolare, în consecinţă trebuie să se testeze PCR (doar acest test este recunoscut de autorităţi şi doar aşa primesc decizii de izolare şi se pot elibera concedii medicale de izolare – contează tipul concediului penru că plata salariului şi numărul de zile de concediu diferă).

O altă categorie este cea care nu are nevoie de concediu medical (CM), dar sunt oameni corecţi şi se testează (vor să cunoască realitatea, vor să existe o statistică corectă). Altă categorie sunt cei care muncesc pe cont propriu (proprii angajaţi) – aceştia nu vor să se testeze. Tot din categoria acestora sunt unii care se testează, dar în privat ( IgM sau alte teste rapide) şi nu prin test PCR (adică, aceste teste nu intră la numărătoare- dacă ai un test pozitiv trebuie repetat un PCR că să intri pe filera DSP). Dintr-o familie cu 4 membri se testează doar unul (contracost sau nu) deşi toţi 4 au simptome. Pe ceilalţi 3 nu îi pot declara covid pentru că nu au test covid”, scrie medicul pe Facebook.

De asemenea, aceasta susține că unul dintre motivele care îi determină pe oameni să prefere să nu se testeze sunt protocoalele îngreunate.

„Mulţi aleg să nu se mai testeze”

„O altă problema este că oamenii au simptome minime şi de-abia după câteva zile (uneori o săptămână) se îngrijorează şi mă anunţă. Dacă sunt anunţată după ora 12 trebuie să aştept a 2-a zi pentru a face programarea la testare. Programarea durează 2 zile. Deci boala o are de 6 zile, mai sta încă 2, se testează şi primeşte 14 zile de stat la domicliu, când în mod normal ar trebui să stea doar 6 zile (binenţeles că se prelungeşte concediul dacă starea de sănătate este alterată, dar puţine cazuri sunt de acest gen). Din aceasta cauza mulţi aleg să nu se mai testeze”, mai explică Mădălina Vesa.

În finalul postării, acesta îi îndeamnă pe politicienii din țară să schimbe protocoalele care se implementează în prezent.

„Dragi politicieni, este cazul să schimbaţi protocoalele”

„Dragi politicieni, este cazul să schimbaţi protocoalele. Aţi început bine, dar din vară aţi scapăt totul de sub control, iar acum este haos. Eu nu monitorizez în acest moment doar 20 de pozitivi, ci vreo 50. Ce soluţii îmi daţi pentru cei 30?”, conchide medicul.

Citește și..
Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Un fotbalist celebru a vrut să o agațe pe Natalia! Iubitul modelului l-a prins...
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Ce `țeapă` și-a luat Ion Țiriac! Este gata să ia o decizie fără precedent
S-a aflat tot adevărul. De ce președintele României, Klaus Iohannis și Carmen nu au copii
Vaccinații s-ar putea plimba liberi prin oraș, în timp ce restul oamenilor stau în case....
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Trei bărbați au reușit să fie OFICIAL tații aceluiași bebeluș. Cum a fost posibil
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Horoscop chinezesc martie 2021. Zodiile care vor avea o lună profitabilă
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanț coronavirus 7 martie 2021
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide