Medicul Beatrice Mahler, amănunte esențiale despre vaccinul anti-COVID: „Nu știm dacă vaccinul va fi capabil să lupte cu noile mutații ale virusului” (EXCLUSIV / VIDEO)

Redactor:
Ina Stoica

Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a explicat într-un interviu pentru GÂNDUL.RO beneficiile vaccinării împotriva virusul SARS-COV-2. În prezent, 70% din personalul medical a fost vaccinat la ”Marius Nasta”. Medicul pneumolog spune că, cu cât ne vom vaccina mai repede și numărul persoanelor imunizate va crește, cu atât șansele ca virusul să sufere noi mutații sunt mai mici.

Vaccinul este astfel structurat încât să producă anticorpi împotriva proteinei Spike. Cât timp proteina Spike a virusului SARS-COV-2 nu se modifică structural foarte mult, vaccinul va oferi protecție. Cu cât ne vom vaccina mai repede, cu cât numărul de persoane care se vor vaccina va crește și pandemia va scădea, cu atât riscul de dezvoltare al noilor mutații scade. Dacă nu, ne putem aștepta la noi mutații și cu siguranță nu știm dacă vaccinul acesta va fi capabil să lupte împotriva lor”, a spus medicul Beatrice Mahler, managerul ”Marius Nasta”.

Diferențele dintre vaccinurile BioNTech Pfizer și Moderna

Sunt date minime că ar fi o diferență. Sigur că este important lotul de persoane pe care a fost studiat vaccinul și comorbiditățile, dar sunt amândouă vaccinuri efieciente atâta timp cât au peste 90% eficacitate. În prezent, am vaccinat 70% din personalul medical. Menționeaz că o parte din colegii mei sunt în perioada post-covid  și au amânat momentul de administrare al primei doze de vaccin. Probabil că la sfârșitul lunii ianuarie vom ajunge undeva la 85%. Nu cred totuși că vom depăși acest procent, decât dacă, cei care au refuzat se vor răzgândi. Mulți sunt influențați de zvonurile care circulă pe social media, legate de posibilele efecte pe termen lung ale vaccinului, pe care, cu siguranță, nu le cunoaștem  în totalitate, dar frica și opiniile care circulă, au indus o teamă atât de mare încât toate discuțiile pe care le-au avut cu colegii mei medici, nu au putut fi combătute”, explică managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Masca după vaccinare

​Persoanele vaccinate contra COVID-19 ar trebui să poarte în continuare măşti de protecție şi să păstreze distanţa faţă de alţii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În acest moment avem câteva date care lipsesc legate de modul în care va acționa acest vaccin și mecanismul prin care el va produce efecte  în organism. În momentul în care ne infectăm cu virusul, vaccinarea nu exclude infectarea, însă este foarte important momentul la care se începe producția de anticorpi sau dacă antocorpii existenți reușesc într-un termen foarte scurt să anihileze sau să distrugă virușii care intră. Prin urmare, există în acest moment suspiciunea că ar fi o perioadă de timp, o fereastră din momentul  în care virusul  intră și se multiplică până la momentul în care organismul reușește să distrugă virusul. Pentru acea fereastră de timp  care ar putea să presupună un grad de contagiune există recomandarea acestei precauții de purtare a măștii. Cu siguranță, răspunsul va veni în acest an din partea cercetătorilor, pentru că acest vaccin este într-o perioadă de urmărire activă, așa cum știm toate reacțiile adverse sunt declarate, iar studiile de cercetare pe lotul inițial care a fost vaccinat continuă, pentru că acele persoane sunt urmărite până la doi ani, nu doar pentru reacțiile adverse, dar și aceste studii de răspuns al organismelor la o posibilă infecție cu virusul SARS-COV-2”, a mai spus medicul Beatrice Mahler.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide