Medicul Beatrice Mahler: „Părinții care înțeleg nevoia de protecție își vor vaccina copiii”

Medicul Beatrice Mahler: „Părinții care înțeleg nevoia de protecție își vor vaccina copiii”
Managerul Institutului „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler. Sursa foto: Andreea Alexandru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 15/05/2021, 11:56

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, spune că are încredere în faptul că românii ăși vor vaccina copiii după ce Agenția Europeană a Medicamentului va autoriza utilizarea vaccinului Pfizer în rândul copiilor de peste 12 ani.

Mai mult, ea spune că majoritari la vaccinare au fost adulții care au copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani și că se așteaptă ca aceștia să își dorească și pentru copiii lor, informează Antena3.

„Eu sper că da. Eu sper că își vor vaccina copiii pentru că, din ce am văzut, persoanele care s-au prezentat la vaccinare au fost în majoritate din categoria de vârstă adultă, persoane care au copii între 12 și 18 ani și atunci, atâta timp cât eu vreau să mă protejez și înțeleg nevoia de protecție, cu siguranță vreau să îi asigur aceleași condiții și copilului meu și probabil că o să întreb mai mult fiind vorba de copilul meu, dar cu siguranță voi dori să fac tot ce se poate ca el să fie protejat”, a spus dr. Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: Este nevoie de informare

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală mai spune că va fi nevoie de informare, pentru ca părinții să știe exact care este indicația acestui vaccin în rândul celor mici.

„Am văzut că la orice copil vaccinarea pe care o administrăm în acest moment la grupele de vârstă tinere răspunsul prin anticorpi este mult mai eficient decât la vârstnici, iar reacțiile adverse nu sunt atât de evidente sau atât de semnificative încât să ne sperie să nu facem vaccinul”, a mai spus Mahler.

Vaccinul Pfizer, aprobat pentru copii în SUA

Vaccinul produs de Pfizer-BioNTech va putea fi administrat copiilor cu vârste între 12 și 15 ani din Statele Unite după o decizie în acest sens adoptată de Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA).

„Aceasta este o veste minunată! Am așteptat mult timp pentru a începe să protejăm copiii din această grupă de vârstă”, a declarat dr. Kristin Oliver, pediatru și expert în vaccinuri la Spitalul Mount Sinai din New York.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase