Ministrul Drulă, campanie pentru vaccinarea împotriva Covid-19

Ministrul Drulă, campanie pentru vaccinarea împotriva Covid-19
Ministrul Drulă, campanie pentru vaccinarea împotriva Covid-19 / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 22/05/2021, 11:23

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a mers sâmbătă, 22 mai, la un centru de medicină de familie unde se fac vaccinări anticovid. Într-un dialog cu un pacient venit la vaccinare, el a arătat că, pentru a putea ajunge mai repede la o viaţă normală, fără măşti şi fără restricţii, trebuie să se vaccineze cât mai mulţi oameni.

De asemenea, Cătălin Drulă a explicat că medicii de familie sunt cei care se bucură de încrederea îndelungată a pacienţilor lor şi joacă un rol important în revenirea la normalitate.

„22 mai, ziua în care întregul Guvern promovează vaccinarea”

„22 mai, ziua în care întregul Guvern al României promovează vaccinarea. Tocmai am încheiat o vizită la un centru de medicină de familie unde se fac vaccinări anticovid. În afară de centrele special amenajate pentru vaccinare, de maratoane, de drive-thru, ne putem vaccina la medicul de familie. Vă încurajez să o faceţi pentru că prin vaccinare revenim la o viaţă normală”, a declarat ministrul Transporturilor într-un material video postat pe pagina sa de Facebook.

Medicii de familie îşi cunosc pacienţii, beneficiază de un capital de încredere deosebit în rândul pacienţilor lor pentru că în timp dezvoltă o relaţie de continuitate cu întreaga familie. Medicul de familie le cunoaşte nu doar problema medicală, ci şi problemele sociale şi cele profesionale, conjuncturile în care ei se comportă şi acest lucru contribuie mult la încrederea pe care o stabilim în timp în relaţia noastră şi atunci e uşor să le spunem de ce e bine pentru ei, ce la face bine, ce nu le face. Sunt atenţi la recomandările pe care le facem, la ce să urmărească, în afară că au încredere că ştiu că le cunoaştem bolile, statusul lor medical”, a precizat, la rândul său, medicul de familie Marina Pârcălabu, în materialul video postat de ministrul Transporturilor.