Ministrul Sănătății verifică medicii care nu îngrijesc pacienții infectați cu COVID-19

Ministrul Sănătății verifică medicii care nu îngrijesc pacienții infectați cu COVID-19
Publicat: 29/10/2021, 10:25

Cseke Attila, ministrul Sănătății, a solicitat verificarea medicilor care nu acordă asistență medicală pacienților infectați cu SARS-Cov-2.

Ministrul Sănătăţii a solicitat reprezentanţilor corpului de control să verifice modul de eliberare, precum şi legalitatea unor adeverinţe emise pentru personalul medical în vederea exceptării de la efectuarea gărzilor şi scutirea de la acordarea asistenţei pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2.

Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a primit sesizări privind existența unui număr de 12 cazuri semnalate în două unități sanitare.

“Am luat decizia de a trimite corpul de control pentru verificări din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar și pentru pacienții care așteaptă din partea noastră corectitudine și profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire și alții să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înțelege că trebuie să își facă datoria”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase