Mircea Badea refuză să facă testul COVID, la întoarcerea în România: “Am dreptul să mă întorc în țara mea. Dacă nu, merg în exil!”

Mircea Badea refuză să facă testul COVID, la întoarcerea în România: “Am dreptul să mă întorc în țara mea. Dacă nu, merg în exil!”
Mircea Badea refuză să facă testul COVID, la întoarcerea în România: “Am dreptul să mă întorc în țara mea. Dacă nu, merg în exil!”
Publicat: 05/02/2021, 08:21

Noile norme anti-COVID, potrivit cărora cetățenii, de orice naționalitate, care vin dintr-o zonă galbenă de pe glob au nevoie la intrarea în România de un test negativ, l-au enervat teribil pe Mircea Badea, care anunță că nu se va conforma, chiar dacă acest lucru l-ar împiedica să intre în țară.

Realizatorul emisiunii “În Gura Presei” a precizat că dacă i se va cere să facă testul COVID la îmbarcarea în avionul care trebuie să-l aducă în România, va refuza categoric. Mircea Badea, aflat în vacanță în străinătate, susține că nimeni nu are dreptul să-i interzică să revină în propria țară, însă dacă acest lucru se va întâmpla este pregătit să meargă în exil.

Eu nu vreau niciun test, eu sunt plecat din România și eu zic că eu am dreptul să mă întorc în România. Că aș putea să fac test pe aeroport în România, că intru în carantină, aia da. Să-mi spui că nu pot să mă urc în avionul de România, eu fiind cetățean român, dacă nu am test? Pe bune? Hai să vedem. Eu nu-mi fac niciniun test. Și sunt și cu domnul Ciuvică. O să mergem probabil în Turcia, că acolo ne primește fără probleme și stăm în Turcia și facem emisiuni din Turcia. Dacă ne trimit specialiștii și experții din România în exil pe noi cetățenii români nu-i nicio problemă, mergem în exil”, a spus Mircea Badea, potrivit Antena 3.

Mircea Badea: “România a fost singura țară de pe planetă care își aresta cetățenii infectați, adică îi băga în spital cu forța!”

În continuare, prezentatorul TV pune în discuție drepturile fundamentale ale omului, amintindu-și de episioadele din primăvara trecută, când românii infectați cu COVID-19 erau “arestați” și duși în centrele de carantină. Totodată, la momentul respectiv, granițele nu s-au închis, tocmai pentru ca străinii să poată să se întoarcă în țările lor.

Discuția este despre drepturile fundamentale ale omului, dreptul cetățeanului de a se întoarce în țara lui. Eu sunt cetățean român și este dreptul meu să mă întorc în țara României. Nu poate să-mi suspende cetățenia. Acum un an când stăteam toți pe burtă în casă țineți minte că evident nu s-au putut închide granițele pentru cetățeni pentru că ei puteau să se întoarcă în țara lor.

Ținem minte și faptul că România a fost singura țara de pe planetă care își aresta cetățenii infectați, adică îi băga în spital cu forța, fie că aveau, fie că nu aveau nevoie. Pe cei care chiar nu aveau nevoie de spital îi băga în spital și îi îmbolnăvea și mai rău întrucât îi băga între cei care erau foarte bolnavi”, a spus Mircea Badea, potrivit Antena 3.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SPITALUL din CÂMPULUNG Muscel CUMPĂRĂ alimente din CONSTANȚA
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
OMS a făcut cel mai crunt anunț al momentului. Nimeni nu ar fi crezut că...
Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...