Monica Pop, despre testarea medicilor care nu vor să se vaccineze: „Este o măsură abuzivă”

Monica Pop, despre testarea medicilor care nu vor să se vaccineze: „Este o măsură abuzivă”
Sursa: Andreea Alexandru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 19/07/2021, 20:42

Medicul Monica Pop s-a declarat luni împotriva propunerii ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, privind testarea periodică pentru COVID-19 a personalului medical, costurile fiind suportate de persoana testată.

Monica Pop spune că o asemenea măsură ar fi una abuzivă, care va lăsa România fără personal medical, informează Antena3.

„Este o măsură abuzivă! În primul rând că nu înțeleg de ce la trei, patru zile și în al doilea rând pentru că medicii și tot personalul din sănătate este contribuabil. Nu au nici un fel de facilitate pentru că furnizează sănătate și sunt mereu în bătaia puștii, se pot contamina din absolut orice și este absolut inadmisibil.

Sigur, sunt total de acord cu testarea, dar nu pe banii salariaților! O infirmieră rămâne fără niciun ban, mai trebuie să mai dea și din buzunar dacă trebuie să plătească testarea. Atâta vreme cât 40-50% din personalul din sănătate este vaccinat, înseamnă o pedeapsă pentru populație pentru că rămâne fără asistență medicală. Sper că doamna ministru nu va persista în această măsură”, a declarat Monica Pop.

Propunerea ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că în cazul în care numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 va crește în următoarea perioadă, va propune ca personalul medical care nu a dorit să se vaccineze să fie testat periodic.

Mai mult, ea a declarat că statul nu va suporta aceste cheltuieli, costurile urmând să fie suportate de către cadrele medicale.

„Noi vom veni cu propunere, cel mai probabil, prin care personalul medical şi medico-sanitar nevaccinat să se testeze periodic, tocmai pentru a asigura securitatea pacienților. Acest lucru se va întâmpla doar dacă se vor depăși anumite incidențe ale infecției cu Covid. (…) În metodologia INSP de acum este la incidență de peste 1,5 la mie. (…) Testare rapidă sau testare PCR cu anumită frecvență, pe care o decid specialiștii, cei de la INSP”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase