Monica Pop explică de ce nu s-a vaccinat anti-COVID și acuză lipsa unei campanii de informare: ”Aș vrea să știu mai multe despre acest vaccin și adevărul”

Monica Pop explică de ce nu s-a vaccinat anti-COVID și acuză lipsa unei campanii de informare: ”Aș vrea să știu mai multe despre acest vaccin și adevărul”
Monica Pop explică de ce nu s-a vaccinat anti-COVID și acuză lipsa unei campanii de informare: ”Aș vrea să știu mai multe despre acest vaccin și adevărul”
Publicat: 04/01/2021, 14:29
Actualizat: 04/01/2021, 14:37

Medicul Monica Pop nu s-a vaccinat împotriva noului coronavirus și susține că o campanie de informare lipsește, din păcate, cu atât mai mult cu cât oamenii ar trebui să aibă acces la toate informațiile referitoare la acest vaccin.

În ceea ce privește propria persoană, Monica Pop explică de ce nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, existând două motive. Primul dintre ele este acela că nu s-a vaccinat, încă, nimeni din spitalele ”care nu sunt COVID”. Pe de altă parte, medicul dezvăluie că are una dintre ”marile contraindicații”, un șoc anafilactic.

”Eu nu m-am vaccinat pentru că nu s-a vaccinat nimeni din spitalele care nu sunt COVID. Nu s-a pus problema încă, pentru că nu suntem în linia întâi. Un aspect. Și al doilea, eu am una dintre marile contraindicații ale acestui vaccin, am avut șoc anafilactic. Am și povestit despre treaba asta de multe ori pentru că asta s-a întâmplat, la unul dintre medicamentele citostatice și asta este situația. Deci e una dintre indicațiile majore”, a declarat Monica Pop la Antena 3.

”Eu campanie de informare nu am văzut! Nu am văzut absolut deloc”

Monica Pop lansează și o acuzație, totodată, precizând că nu a văzut nicio ”campanie de informare”, iar oamenii ar trebui ”să aibă prospectul în mână pe care să îl citească”.

Pe de altă parte, medicul trage și concluzia că este vorba despre o ”amenințare în permanență” și atenționează că o astfel de situație nu este normală. 

”Unde ați văzut dumneavoastră campanie de vaccinare? E o campanie de amenințare mai mult, decât de vaccinare, pentru că s-a spus permanent ”vaccinați-vă!”, imperativ și, mai mult decât atât, s-au impus metode punitive drastice pentru cei care nu se vor vaccina. Dar eu campanie de informare nu am văzut! Nu am văzut absolut deloc. Se spune că s-a publicat… eu nu am văzut nimic publicat despre prospectul respectiv și eu cred că fiecare om care dorește să se vaccineze și indiferent de ce poziție are față de vaccinare, trebuie să aibă prospectul în mână pe care să îl citească, după care să ia o hotărâre. Așa cum consideră de cuviință”, transmite Monica Pop, potrivit sursei citate.

”Încă o dată vă spun. Nu informare, însă amenințare în permanență. Și nu cred că este normal. Mai mult decât atât, există o reclamă, dacă se poate spune așa, în care se spune că virusul ucide. Ori, acest lucru, nu este adevărat. Virusul poate ucide, e adevărat! Dar nu se poate spune că virusul ucide! Pentru că, în momentul în care ai spus așa ceva, sigur că orice om s-a infectat cade moral. Și zice ”dacă tot mor, asta e situația”. Adică el oricum va muri”

Monica Pop

Monica Pop: ”Nu se poate treaba asta, oamenii trebuie informați corect”

Monica Pop a insistat asupra unui aspect esențial, anume acela că oamenii trebuie să fie informați corect de către autorități și a mărturisit că dorește să afle cât mai multe informații despre acest vaccin.

Mai mult, medicul susține că au existat ”reacții” (n.red. – adverse) la vaccin, iar acestea nu au fost deloc puține. Niciun medicament ”de pe fața pământului” nu există ”fără riscuri”, transmite medicul.

”Dar lăsând la o parte acest lucru, eu aș vrea să știu mai multe despre acest vaccin și ADEVĂRUL. Pentru că nu e adevărat că au fost reacții foarte puține. Au fost reacții și, spunându-le crește credibilitatea, eu așa cred. Pentru că, dacă se spune că nu e niciun fel de problemă, că nu se întâmplă absolut nimic, nu e ok. Nu există niciun fel de medicament de pe fața pământului, niciun act medical și absolut nimic fără riscuri. Și despre asta nu s-a vorbit. Nu se poate treaba asta, oamenii trebuie informați corect. Nu amenințări, panică și inducere în stări depresive, pentru că asta s-a întâmplat și se întâmplă în continuare”, a mai spus medicul Monica Pop.

”Vaccinurile, fără doar și poate, au salvat omenirea. Însă cuvântul sigur nu are ce să caute lângă un act medical, oricare ar fi acela. Pentru că siguranță nu există în medicină. Există procent de eficacitate, care poate fi foarte mare. S-ar putea ca vaccinul să fie foarte ok, e perfect posibil, dar trebuie să și aflăm și trebuie să și citim despre el. Și dacă cei care au întocmit prospectul au scris niște lucruri corecte, care nu ne se spun, nu este un lucru normal și nici corect față de oamenii din țara aceasta”

Monica Pop

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte