Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19 alături de soția lui: „Singurii țigani din România care s-au vaccinat la un Drive-Thru”

Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19 alături de soția lui: „Singurii țigani din România care s-au vaccinat la un Drive-Thru”
Mihai Eduard Alin, voluntar SMURD, a povestit cum bunicii luni s-au vaccinat anti-COVID-19 / Sursă FOTO: Facebook - RO Vaccinare
Publicat: 15/05/2021, 22:48
Actualizat: 15/05/2021, 22:50

Un voluntar SMURD a povestit cum bunicul lui, care este bulibașă, și soția acestuia, s-au vaccinat anti-COVID-19 întrucât au încredere „în cei de la conducere”, susținând că „nu ne vor răul”.

Povestea bulibașei nea Tacu și a soției sale Margareta a fos împărtășită de nepotul lor, voluntar SMURD, cu cei care se ocupă de organizarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Astfel, pe pagina RO Vaccinare a fost postată relatarea făcută de Mihai Eduard Alin.

Nea Tacu s-a imunizat cu vaccinul Pfizer

„Dragii mei,
Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu și Margareta. Astăzi au facut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună.

Stând la masă l-am întrebat:

-Bunicule, de ce vrei să faci vaccinul?

Bunicul mi-a răspuns cu un ton fericit:

-Vezi, tu, eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul.

Singurii țigani din România care s-au vaccinat la un Drive-Thru”, a relatat voluntarul SMURD potrivit sursei menționate.

De asemenea, acesta a povestit și prin ce au trecut bunicii lui în perioada comunistă, fiind oameni muncitori cu meseria de cazangii.

„Când erau tineri, bunicul meu a prins comunismul și a făcut armata pe timpul lui Ceaușescu. Haideți să vă povestesc puțin despre ei… Bunicul meu, nea Tacu, este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea (un fel de președinte al rromilor, el face judecățile țigănești). Provine dintr-o familie foarte respectată și datorită lui am ajuns să fim respectați de lume. El ne-a învățat să fim muncitori. Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane. Și are o vorbă: «Meseria se fură, nu se învață!» Bunica mea, Margareta, și ea a prins comunismul. A trăit în corturi făcând cazane de țuică cu bunicul meu pe timpul lui Ceaușescu. Are 3 copii și 9 nepoți!

Eu, ca voluntar la SMURD, le doresc ca Dumnezeu să le dea sănătate și să fie fericiți împreună! Bunicul meu speră să facă vaccinul și alți rromi”, a mai relatat Mihai Eduard Alin.

Cei care vor să își împărășească poveștile de la vaccinare o pot face pe grupul de Facebook PROvaccinare, folosind hashtag-ul #PovestiDeLaVaccinare, se arată în postarea de pe Facebook făcută pe pagina RO Vaccinare.

Până în prezent, în România au vaccinate anti-COVID-19 un număr de 3.886.249 persoane, din care 2.752.169 au fost imunizate cu ambele doze, majoritatea cu vaccinul Pfizer, primul aprobat pentru imunizare în țară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase