Nelu Tătaru susține vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. „Anul 2021 – şi acest val 4 – e al asumării şi al deciziilor”

Nelu Tătaru susține vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. „Anul 2021 - şi acest val 4 - e al asumării şi al deciziilor”
Nelu Tătaru / Sursa: gov.ro
Publicat: 22/09/2021, 13:03

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, consilierul onorific al premierului, un susținător al vaccinării obligatorii, spune că acest subiect este discutat în fiecare zi la nivelul Grupului Tehnico Științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care poate lua o hotărâri care pot fi implementate prin adoptarea în Guvern.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru susţine vaccinarea obligatorie, că de discută această variantă, în contextul în care valul 4 al pandemiei este destul de violent, dar că o decizie finală în aceast sens se va lua ce CNSU și apoi de premier și Guvern.

„Premierul va lua decizia finală”

„Sunt discuţii la nivelul Grupului Tehnico-Ştiinţific şi aceste decizii vor ajunge în CNSU unde se va lua şi o decizie finală. În continuare cred că evoluţia acestei pandemii ne dă motive să spunem că anul 2021 nu mai e un an al părerilor despre pandemie. Anul 2021 – şi acest val 4 – e al asumării şi al deciziilor. Vedem un val 4 destul de violent, în condiţiile în care avem o transmitere comunitară accentuată. În acest moment avem o creştere exponenţială, avem deja aproape 1000 de pacienţi în terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24, relatează Adevărul.

„La nivelul Grupului Tehnico-Ştiinţific discuţii sunt în fiecare zi. Premierul va lua decizia finală care va fi transformată apoi într o hotărâre de guvern”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24. Florin Cîțu, în calitate de premier, prezidează și CNSU.

Întrebat dacă testarea o dată pe săptămână rămâne o alternativă, Nelu Tătaru a spus că „sa, se discută foarte mult şi se puneau ca alternative acele vaccinări care sunt gratuite, se fac pe banii statului, sau testările săptămânale care să fie pe contribuţie proprie”.

Nelu Tătaru, în prezent deputat PNL, președinte al Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaților, este consilier onorific al premierului după plecarea Ioanei Mihăilă de la conducerea Ministerului Sănătății și numirea interimarului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Grupul de Comunicare strategică a anunțat, mați, 6.789 noi cazuri COVID-19. pentru ultimele 24 de ore, bilanțul total al infectărior ajungând în România la 1.158.841 de cazuri. În ultima zi anterioară au fost înregistrate 129 de decese, în timp ce 990 de pacienți sunt internați la ATI. Până marți, 35.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...