Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Criza politică

Nicu Bănicioiu, revoltat de „mascarada” din Parlament: „Nu aveau de ce să pună în pericol jumătate din România” VIDEO

Nicu Bănicioiu, revoltat de „mascarada” din Parlament: „Nu aveau de ce să pună în pericol jumătate din România” VIDEO
Nicolae Bănicioiu, despre testarea bucureștenilor pentru diagnosticare în timpul pandemiei de coronavirus

Deputatul Nicolae Bănicioiu, unul dintre liderii PRO România și fost ministru al Sănătății, s-a declarat revoltat de „circul” pe care PNL, cu girul PSD, l-au realizat pentru învestirea Guvernului Orban.

Nicolae Bănicioiu, medic de profesie, îi acuză pe politicieni că au consumat până la 700 de teste de coronavirus, în condițiile în care medicii de la Gerota sau Matei Balș au intrat în carantină la spital tocmai pentru că nu se pot testa.

Am venit azi la Parlament pentru a asigura cvorumul și pentru a le acorda acestor iresponsabili șansa de a avea un guvern. Nu vreau să fiu părtaș la această mascaradă, nici eu nici colegii de la Pro România. Îmi pare rău că cei de la PSD, prin conducerea sa, au girat azi circul făcut de PNL. Joi nu era bun Guvernul Cîțu, iar acum este bun Cîțu la Finanțe. Asta dovedește că sunt părtași la acest joc cu efecte dramatice pentru România„, a declarat Bănicioiu într-o intervenție live pe Facebook.

Liderul Pro România critică modul în care parlamentarii s-au întrunit și au fost testați pentru COVID-19, doar pentru a asigura învestirea noului guvern. Audierile și votul se puteau face online, spune Bănicioiu.

„Îmi pare rău pentru ei că au luat această decizie și pentru români că trebuie să suporte consecințele inconștienței Guvernului Orban. Tot ceea ce au făcut a fost un simulacru, au testat 6-700 de parlamentari, în condițiile în care medicii de la Gerota sau Matei Balș nu sunt testați pentru că nu sunt teste, nu au măști, nu au mănuși. Au fost aduse pentru a fi făcute preferențial la grupul PNL și la parlamentari, Testele au fost inutile: ele se fac azi și rezultatul se dă mâine. O minciună de la un capăt la altul. Prioritară este sănătatea medicilor și pacienților”.

Publicată de Nicolae Banicioiu pe Sâmbătă, 14 martie 2020

Bănicioiu se teme că „jumătate din România” este expusă la pericol din cauza posibilei contaminări a aleșilor care se întâlnesc cu grupuri mari de populație:

„Eu le-am spus săptămâna trecută că trebuie să găsească o procedură online, cu sprijinul STS sau pe WhatsApp. Nu aveau de ce să pună în pericol jumătate din România, pentru că parlamentarii pot interacționa când merg în circumscripțiile lor cu toată lumea, cu foarte mulți oameni. Responsabilitatea a lipsit azi, suntem fiecare pe cont propriu. Stați în casă și respectați regulile spuse de dotori și asistenți. Știu medici care stau în carantină sau la spital pentru că nu au avut teste și nu vor să pună în pericol pe nimeni. Asta înseamnă responsabilitate, ceea ce nu fac cei de la Parlament. Este important să stăm acasă, să nu facem cum au făcut Orban și ceilalți. Îi punem pe alții în pericol, nu e vorba numai de noi, ci și de ceilalți”, a mai spus fostul ministr al Sănătății.

Inchide