Noi detalii despre starea românului infectat cu coronavirus: Se află la Institutul Matei Balș / Școlile din comuna gorjeană, închise / 20 de persoane, izolate

Noi detalii despre starea românului infectat cu coronavirus: Se află la Institutul Matei Balș / Școlile din comuna gorjeană, închise / 20 de persoane, izolate
Publicat: 27/02/2020, 08:38
Actualizat: 27/02/2020, 09:43

Primul român infectat cu noul coronavirus a fost dus, în noaptea de miercuri spre joi, la Institutul Matei Balș din Capitală. Acesta a fost transportat de un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București.

„Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, au transmis, joi dimineață, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit acestora, bărbatul va rămâne la Institutul Matei Balș izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice, mai spune Ministerul Sănătății.

Autoritățile au anunțat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună și nu are simptome de boală. Acesta fusese izolat și supravegheat în ultimele două zile, au anunțat autoritățile. Familia bărbatului, formată din șapte persoane, a fost pusă în carantină.

„În urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au întrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă și vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătății.

Primarul comunei Prigoria, din județul Gorj, Iuliana Iliescu, a declarat, miercuri seara, pentru Mediafax, că pacientul confirmat cu noul coronavirus locuiește cu bunicii și părinții în satul Dobrana și lucra la un restaurant unde patron era italianul venit la rude în România, numit de ministrul Sănătății „pacientul zero”.

Școlile din comuna primului român depistat cu Covid-19, închise. 20 de persoane, izolate

Școlile din comuna Prigoria, județul Gorj, unde locuiește primul român depistat cu noul coronavirus, au fost închise, joi dimineața, iar 20 de persoane din localitate sunt izolate la domiciliu, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul Iuliana Iliescu.

Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, a spus că tânărul care a fost confirmat cu noul coronavirus lucra la un atelier de prelucrare a lemnului, care îi aparține italianului de 71 de ani, diagnosticat, la Rimini, cu Covid-19.

„Băiatul lucra la un atelier de prelucrare a lemnului în Târgu-Jiu. Au mai luat probe din localitate și urmează să mai ia. Avem un număr total de 16 probe, de la vecini. Avem decizie de la inspectorat, închidem școlile, grădinițele, măsuri de carantină la domiciliu, le asigurăm noi prin primărie apă și hrană pentru 20 de persoane. Izolate la domiciliu sunt cele șapte și cele cărora urmează să le recolteze. O să decidem dacă închidem și primăria”, a spus Iuliana Iliescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Florin Piersic a prevestit ceea ce urma să i se întâmple: „Nu cred că o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă,...
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii