O asistentă medicală din Ineu a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Femeia nu mai avea alte afecțiuni

O asistentă medicală din Ineu a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Femeia nu mai avea alte afecțiuni
O asistentă medicală din Ineu a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Femeia nu mai avea alte afecțiuni. Sursa foto: Facebook
Publicat: 13/11/2020, 18:36

Asistenta șefă a secției de Chirurgie a Spitalului Ineu a murit din cauza COVID-19, deși nu era cunoscută cu nicio afecțiune.

Colegii ei spun că boala s-a manifestat extrem de agresiv în cazul acesteia, iar femeia a încetat din viață la doar o săptămână de la diagnosticarea cu COVID-19, potrivit Antena 3.

Aurica Balint, în vârstă de 55 de ani, a fost diagnosticată cu COVID-19 în data de 4 noiembrie.

Femeia nu ar fi luat virusul din spital, acolo unde exista riscul cel mai mare, ci de la soțul ei, acasă. Soțul acesteia este polițist local și s-ar fi îmbolnăvit în timpul unei misiuni.

Atât asistenta, cât și soțul ei, au ajuns la secția de Terapie Intensivă. Bărbatul se află în stare stabilă, însă, din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată.

Starea femeii s-a agravat brusc, deși inițial era asimptomatică

Managerul Spitalului din Ineu a declarat pentru agenția de presă Agerpres că soțul femeii s-a îmbolnăvit primul și a fost internat în spitalul din Ineu.

În tot acest timp, asistenta s-a tratat la domiciliu, pentru că era asimptomatică. Brusc, starea acesteia s-a agravat, iar în cele din urmă a fost și ea internată în același spital.

Dat fiind că starea sa nu se îmbunătățea, colegii femeii au transferat-o pe aceasta la Spitalul de Urgență din Arad.

La o săptămână de la diagnosticare, femeia a murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Arad.

Asistenta avea 55 de ani și lucra la Spitalul Orășenesc Ineu de 25 de ani. Colegii femeii spun că aceasta era sănătoasă, mereu energică și niciodată nu își luase concediu medical.

Luna trecută, o altă asistentă din Ineu, care lucra la Serviciul de Ambulanță, și-a pierdut viața din cauza COVID-19.

În acest moment, la spitalul din Ineu sunt internate 17 cadre medicale diagnosticate cu COVID-19: 12 asistente, un medic și patru infirmiere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase