Anamaria Ciurdar, o asistentă de ambulanţă din Arad, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Anamaria Ciurdar, o asistentă de ambulanţă din Arad, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19
Anamaria, o asistentă de ambulanţă din Arad, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19
Publicat: 27/10/2020, 18:00
Actualizat: 27/10/2020, 18:04

O asistentă de ambulanţă din judeţul Arad a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Anamaria avea 48 de ani și suferea de o boală cronică autoimună. Alţi nouă angajaţi s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Anamaria Ciurdar a fost confirmată pozitiv cu coronavirus luni, 19 octombrie. Chiar dacă suferea de o boală cronică autoimună, asta nu a oprit-o să fie prezentă în prima linie la Substaţia Ineu a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, potrivit aradon.ro.

Anul acesta putea să iasă la pensie, dar, din cauza condițiilor dificile generate de pandemia de coronavirus, ea a vrut să își ajute colegii.

După ce a aflat că este infectată cu noul coronavirus, Anamaria fost imediat internată la Spitalul Orăşenesc din Ineu, dar nu a rezistat, iar la data de 26 octombrie a pierdut lupta cu viața.

De azi ,Ambulanţa Arad, a doua ta familie, va fi mai săracă, odată cu plecarea ta, dragă Anamaria Ciurdar. Cu greu putem să ne împacăm cu vestea tragică… Ai fost o colegă si prietenă minunată. Un Om dedicat meseriei… Ne vei lipsi pentru totdeauna. Dumnezeu să întărească familia atât de greu încercată, iar pe tine să te odihnească în pace. Drum lin spre îngeri”, este unul dintre mesajele colegilor.

Alţi nouă angajaţi sunt confirmaţi pozitiv cu Covid

„Este vorba de personal TESA, care s-a infectat de la IT-istul nostru, conform anchetei epidemiologice, dar şi de medici şi asistenţi ambulanţieri, adică personal operativ. Toţi angajaţii noştri sunt echipaţi corespunzător, se protejează, astfel că e greu de spus, în cazul personalului operativ, dacă au contractat SARS-CoV-2 în timpul serviciului sau în afara programului de lucru”, a spus directorul SAJ Arad, potrivit g4media.ro

O asistentă de la spitalul din Slatina a murit din cauza coronavirusului: „Nu avea probleme majore de sănătate”

Încă un cadru medical a decedat din cauza coronavirusului. Este vorba despre asistenta Cecilia Dina, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, pentru care colegii au făcut în repetate rânduri un apel umanitar la adresa celor vindecați de Covid-19 să doneze plasmă.

„Până la infecția cu Covid nu avea probleme majore de sănătate în afară de o obezitate de gradul 2-3 și hipertensiune pe care nu prea o controla. Este angajată veche a spitalului, are peste 25 de ani de vechime, una dintre cele mai bune și devotate asistente de boli interne”, a declarat la Gândul Live managerul spitalului „Matei Balș” din Olt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase