OMS avertizează că ar putea apărea o nouă variantă îngrijorătoare de COVID

OMS avertizează că ar putea apărea o nouă variantă îngrijorătoare de COVID
Publicat: 02/12/2022, 18:35

O nouă variantă îngrijorătoare a virusului COVID ar putea apărea, avertizează directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, lacunele referitoare la supravegherea, testarea, secvenţierea şi vaccinarea pentru COVID-19 continuă să creeze ”condiţiile perfecte pentru apariţia unei noi variante îngrijorătoare”, transmite Reuters.

Circa 90% din populația lumii are acum un anumit nivel de imunitate la COVID-19, fie din cauza infecției anterioare, fie din cauza vaccinării, arată estimările agenției globale de sănătate.

„Suntem mult mai aproape de a putea spune că perioada de urgență a pandemiei s-a încheiat, dar nu suntem încă acolo”, a declarat Tedros în timpul unei conferințe de presă.

Declarațiile au fost făcute întrucât China se confruntă cu o creștere a numărului de infecții.

Directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus că agenția vrea ca guvernele din întreaga lume, inclusiv cel din China, să se concentreze pe protejarea celor expuși riscului, cum ar fi persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu afecțiuni medicale subiacente.

Citește și…

Adrian Marinescu: „Cazurile de COVID-19 nu au dispărut cu totul”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din București, a declarat că încă sunt cazuri de COVID-19, dar situația s-a echilibrat.

„Cazurile de COVID-19 nu au dispărut cu totul. Totuși, situația este mai mult decât echilibrată. Încă de la începutul anului am spus că era etapa de conviețuire, dar orice ciclu natural pentru virus înseamnă că e și o creștere și, la un moment dat, ajungi la variante virale care se transmit ușor, dar care nu mai sunt agresive. Asta e se întâmplă și în momentul de față. Ne infectăm ușor cu COVID-19, dar sunt forme ușoare”, a precizat Adrian Marinescu.

Ministrul spaniol de Externe a făcut COVID-19 după ce a participat la reuniunea NATO de la Bucureşti

Șeful diplomației spaniole s-a infectat cu COVID-19 după ce a fost prezent la reuniunea NATO de la Bucureşti.

Ministrul spaniol de externe, José Manuel Albares, a anunţat, joi, că s-a îmbolnăvit de COVID-19, însă are simptome uşoare. Acesta a participat zilele trecut la mai multe reuniuni internaţionale, inclusiv la una a NATO, relatează AFP.

„Am fost depistat pozitiv la testul Covid-19. Sunt bine şi am simptome uşoare”, a declarat ministrul pe Twitter.

José Manuel Albares s-a întors în noaptea de miercuri spre joi în Spania, după o serie de deplasări în capitalele europene. José Manuel Albares a participat miercuri la Lodz, în Polonia, la un dineu organizat de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Anterior, el a participat, marţi şi miercuri, la Bucureşti, la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor membre.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase