Orașul canadian Toronto intră în izolare, de luni, din cauza agravării epidemiei de Covid-19

Orașul canadian Toronto intră în izolare, de luni, din cauza agravării epidemiei de Covid-19
Premierul canadian Justin Trudeau
Publicat: 21/11/2020, 13:54
Actualizat: 21/11/2020, 14:01

Orașul Toronto, cel mai mare din Canada, dar şi o mare parte din împrejurimile sale vor fi plasate în „izolare”, începând de luni, din cauza agravării epidemiei de COVID-19, a anunţat vineri premierul provinciei Ontario, informează Agerpres.

Perioada de carantină, în timpul căreia toate adunările private în interior vor fi interzise, va dura cel puţin 28 de zile, iar contravenienţii riscă o amendă de 750 de dolari canadieni (483 de euro).

Începând de luni, 23 noiembrie, ora 00:01, Toronto şi Peel vor fi plasate în izolare. Situaţia este extrem de gravă şi sunt necesare acţiuni suplimentare pentru a preveni ca scenariu să se agraveze şi mai mult”, a precizat Doug Ford, în cadrul unei conferinţe de presă.

Adunările în exterior vor fi limitate la 10 persoane, la fel ca şi slujbele religioase, ceremoniile de înmormântare sau căsătorie.

În schimb, unităţile care oferă servicii de îngrijire, precum saloanele de coafură, sălile de fitness, de bingo şi cozinourile vor fi închise.

Şcolile vor rămâne deschise, dar restaurantele şi afacerile neesenţiale nu vor fi deschise decât pentru comenzi la pachet sau livrări la domiciliu.

‘Nu ne putem asuma riscul ca spitalele noastre să se supraaglomeeze”, a avertizat Ford în contextul în care provincia cea mai populată a Canadei a atins pragul de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus.

Avertismentul premierului canadian Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau i-a avertizat, anterior, pe canadieni că vor trebui să se mobilizeze rapid în faţa unei „creşteri exponenţiale a cazurilor” de coronavirus după publicarea unor noi previziuni alarmiste de către autorităţile sanitare.

Lunile care urmează vor fi dificile. Trebuie să facem alegeri înţelepte, conştiente, să nu ne întâlnim cu prieteni, să nu sărbătorim aniversări, să interacţionăm virtual, să rămânem acasă pe cât de mult timp posibil”, a avertizat Trudeau, cu prilejul unei conferinţe de presă ţinute în faţa reşedinţei sale oficiale din Ottawa, aşa cum avea obiceiul în perioada primului val de infectări.

Acesta a făcut apel la canadieni să rămână la domiciliu pe cât de mult timp posibil şi să pună accentul pe munca de acasă.

Suntem pe cale să vedem o creştere exponenţială a cazurilor”, cu riscul de a „copleşi spitalele”, a precizat el, la câteva ore după publicarea celor mai recente previziuni, care estimează până la 60.000 de noi cazuri zilnice până la sfârşitul lunii decembrie, dacă rezidenţii Canadei slăbesc eforturile de combatere a transmiterii virusului.

Pe teritoriul Canadei au fost înregistrate 317.000 de cazuri şi 11.273 de decese potrivit bilanţului de vineri. De asemenea, Canada a recenzat în medie aproape 4.800 de cazuri zilnice şi 65 de decese în decursul ultimelor şapte zile, cifre într-o creştere semnificativă.

Fără o reducere suficientă a numărului de contacte, ne aşteptăm la 20.000 de cazuri diagnosticate pe zi până la finalul lunii decembrie, urmate de o creşterea a spitalizărilor şi a deceselor. Trebuie urgent să reducem rapid ratele de infectare pe teritoriul ţării”, a declarat Howard Njoo, director adjunct al Agenţiei de Sănătate Publică din Canada.

Austria începe testarea în masă. Toți profesorii si ofițerii de poliție urmează să fie testați. „Cetățenii trebuie să poată sărbători Crăciunul”

Schema de testare în masă a Austriei va începe în prima săptămână a lunii decembrie, urmând ca toți profesorii din școli și grădinițe, împreună cu ofițerii de poliție să fie testați.

Schema începe în două faze. Sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie, toți profesorii de stat și federali vor fi testați. În zilele de 7 și 8 decembrie, 40.000 de polițiști vor fi testați în toată țara.

Potrivit ziarului austriac Kronen Zeitung, „o serie largă de teste este planificată pentru întreaga populație înainte de Crăciun”.

Vrem să le permitem oamenilor să sărbătorească Crăciunul într-un cerc familial apropiat (…); testele în masă sunt acum o alternativă eficientă împotriva blocajelor de câteva săptămâni ”, a declarat șeful guvernului, Sebastian Kurz.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ