Pandemia de COVID-19. MAE anunţă modificarea condițiilor de intrare în Cehia

Pandemia de COVID-19. MAE anunţă modificarea condițiilor de intrare în Cehia
Pandemia de COVID-19. MAE anunţă modificarea condițiilor de intrare în Cehia
Publicat: 06/02/2021, 16:41
Actualizat: 06/02/2021, 16:42

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat modificarea condiţiilor de intrare în Cehia. Astfel, cetăţenii care ajung din ţări incluse pe lista portocalie, roşie sau roşu închis, printre care şi România, trebuie să prezinte un test negativ. De asemenea, călătoriile în scop turistic sunt interzise.

MAE precizează că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Cehia, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 5 februarie 2021.

Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile cehe, persoanele care sosesc în Republica Cehia din state incluse pe listele portocalie, roşie şi roşu închis (România este inclusă pe lista roşie) trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii”, a transmis MAE, printr-un comunicat.

Conform acestuia, accesul pe teritoriul Republicii Cehia este permis doar pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reşedinţă, deplasarea în scop de muncă, studii, raţiuni familiale, fiind excluse călătoriile în scop turistic.

Toate persoanele care călătoresc în cehia trebuie să completeze un formular electronic de localizare

De asemenea, MAE reaminteşte că toate persoanele care călătoresc în cehia trebuie să completeze, în prealabil, un formular electronic de localizare. „Toate celelalte măsuri anunţate anterior cu privire la regimul de călătorie în Republica Cehia rămân în vigoare”, susţine MAE.

Suedia cere test negativ pentru COVID-19 la intrarea în țară, de sâmbătă. Care sunt persoanele exceptate de la această măsură

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează, prin intermediul unui comunicat, că autoritățile suedeze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Suediei, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, toate persoanele care intră în Suedia, începând din acest weekend, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, iar cei care nu au testul trebuie să știe că nu vor putea intra în această țară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase