PANDEMIE. China raportează cele mai multe cazuri de COVID-19 / Peste șase milioane de cazuri de coronavirus în lume

PANDEMIE. China raportează cele mai multe cazuri de COVID-19 / Peste șase milioane de cazuri de coronavirus în lume
Foto: Pixabay
Publicat: 01/06/2020, 08:48

China a raportat cea mai mare creştere a cazurilor de coronavirus din ultimele trei săptămâni, cu 16 noi cazuri înregistrate la 31 mai, în timp ce numărul aşa-numitelor cazuri importate a crescut în sud-vestul provinciei Sichuan, scrie Reuters.

Comisia Naţională de Sănătate (NHC) a anunţat luni într-un comunicat că toate cazurile noi au implicat persoane întoarse din străinătate, dintre care 11 au fost raportate în Sichuan.

China a raportat două cazuri confirmate pentru 29 mai, ambele fiind importate.

Televiziunea chineză de stat a raportat că noile cazuri descoperite în Sichuan au ajuns în ţară cu un zbor din Egipt, iar alte şase cazuri asimptomatice au fost găsite în acelaşi zbor. China nu ia în considerare cazurile asimptomatice ca infecţii confirmate de COVID-19.

NHC a raportat, de asemenea, 16 cazuri noi asimptomatice pe continent pentru 31 mai, comparativ cu trei o zi mai devreme.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală este acum de 83.017, în timp ce numărul morţilor rămâne la 4.634.

Coronavirus în lume

La nivel mondial, numărul de cazuri de coronavirus depășește șase milioane și peste 370.000 de decese. În SUA s-au înregistrat peste 1,8 milioane de cazuri de COVID-19 și 106,195 de decese. Este țara cea mai grav afectat de pandemie.

Din acest motiv, statul american Missouri a acționat în instanță China luna trecută, acuzând țara comunistă că „a mințit întreaga lume în legătură cu pericolul și natura contagioasă a COVID-19”. O zi mai târziu, statul Mississippi a anunțat că pregătește o acțiune similară împotriva Beijingului.

După SUA, cel mai afectat este Regatul Unit cu 38.376 de morti, Italia (33.340), Brazilia (28.834), apoi Franta (28.771).

Peru, a doua cea mai afectata tara din America latina, a depasit 155.000 de cazuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase