PANDEMIE. Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a depășit 6 milioane în lume. Italia înregistrează 111 decese și 416 cazuri noi de Covid-19

PANDEMIE. Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a depășit 6 milioane în lume. Italia înregistrează 111 decese și 416 cazuri noi de Covid-19
PANDEMIE. Milioane de cazuri de infectări cu Covid-19 la nivel global
Publicat: 31/05/2020, 08:48

Numărul cazurilor globale de coronavirus a depășit 6 milioane, potrivit unui raport Reuters, în condițiile în care America Latină a raportat 50.000 de decese cauzate de boală.

Țări precum Brazilia, Chile și Mexic se luptă pentru a stopa răspândirea virusului, care a afectat pe rând, din februarie, China, Europa și Statele Unite.

Boala respiratorie COVID-19 a dus la 367.000 de decese la nivel mondial, dar se crede că numărul real este mai mare, deoarece testele sunt încă limitate și multe țări nu includ victimele din afara spitalelor.

Primele 41 de cazuri de coronavirus au fost confirmate la Wuhan, China, pe 10 ianuarie, iar la 1 aprilie a ajuns la primul milion de cazuri. De atunci, aproximativ un milion de cazuri noi sunt raportate la fiecare două săptămâni.

Italia înregistrează 111 decese şi 416 cazuri noi de coronavirus

Decesele provocate de epidemia COVID-19 în Italia au urcat sâmbătă cu 111, faţă de 87 cu o zi înainte, a anunţat Agenţia pentru Protecţia Civilă, în timp ce numărul de cazuri noi a scăzut la 416 de la 516 înregistrate vineri, potrivit Reuters.

Numărul total de decese înregistrate de la izbucnirea pandemiei pe 21 februarie se ridică acum la 33.340, a transmis agenţia, a treia cea mai mare rată de decese din lume, după Statele Unite şi Marea Britanie.

Numărul de cazuri confirmate se ridică la 232.664, al şaselea la nivel mondial în spatele Statelor Unite, Rusiei, Spaniei, Marii Britanii şi Braziliei.

Sâmbătă, în terapie intensivă s-au mai aflat 450 de persoane, în scădere de la 475 vineri, menţinând un declin pe termen lung. Dintre cei infectaţi iniţial, 155.633 au fost declaraţi recuperaţi faţă de 152.844 o zi mai devreme.

Agenţia a informat că 2.405 milioane de oameni au fost testaţi pentru virus faţă de 2.369 milioane vineri, dintr-o populaţie de aproximativ 60 de milioane.

Rusia planifică începerea studiilor clinice pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Cercetătorii ruşi intenţionează să înceapă studii clinice în termen de două săptămâni pe un vaccin pentru a combate coronavirusul, a anunţat sâmbătă ministrul rus al sănătăţii, după ce autorităţile au aprobat primul medicament anti-COVID-19 din Rusia, potrivit Reuters.

Rusia are cel de-al treilea număr cel mai mare de infecţii cu coronavirus din lume, după Statele Unite şi Brazilia, iar oficialii de la Kremlin au declarat că cercetătorii ruşi lucrează la aproape 50 de proiecte diferite de vaccin.

„Testele sunt în curs şi intenţionăm să începem studiile clinice în următoarele două săptămâni”, a declarat ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko, citat de agenţia de ştiri TASS. El a spus că au fost selectaţi deja voluntarii care vor participa la probe.

Producătorii de medicamente din întreaga lume se grăbesc să dezvolte tratamente şi vaccinuri pentru virusul care a provocat 364.000 de decese la nivel global.

Fondul rusesc de investiţii directe a anunţat că Ministerul Sănătăţii a aprobat medicamnetul Avifavir pentru tratamentul COVID-19., care a fost dezvoltat pe baza unui medicament cunoscut generic ca favipiravir.

RDIF a declarat că Avifavir s-a dovedit extrem de eficient în tratarea pacienţilor de coronavirus în prima fază a studiilor sale clinice. Ultima etapă a studiilor clinice este în curs, cu participarea a 330 de pacienţi.

În prezent, aproximativ 10 vaccinuri contra coronavirusului sunt testate pe om, iar experţii au prezis că dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficient ar putea dura 12-18 luni.

Unul dintre proiectele pentru vaccinurile ruseşti este realizat de Institutul Vektor din Siberia, al cărui director general, Rinat Maksyutov, a declarat sâmbătă că speră să finalizeze studiile clinice la jumătatea lunii septembrie.

Maksyutov a spus că studiile vaccinului la animale au avut succes.

Sâmbătă, Rusia a raportat 181 de decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore – în raport cu 232 de decese înregistrate în ziua precedentă – ceea ce a crescut numărul de decese la nivel naţional la 4.555.

Oficialii au spus că 8.952 de noi infecţii au fost confirmate, la nivel naţional numărul total de cazuri de coronavirus a ajuns la 396.575.

Șase noi decese la pacienți cu COVID-19 în România! 1.259 de persoane răpuse de virus

Bilanțul negru al epidemiei de coronavirus a ajuns, sâmbătă seara, la 1.259 de victime, după ce autoritățile au raportat alte șase decese.

19.133 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. 13.049 pacienți, declarați vindecați și externați

Până astăzi, 30 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.133 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.046 au fost declarate vindecate și externate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee