• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

PANDEMIE | Nicolae Bănicioiu, despre testarea bucureștenilor: Este un nonsens. Aș merge pe testarea personalului medical în prima etapă

PANDEMIE | Nicolae Bănicioiu, despre testarea bucureștenilor: Este un nonsens. Aș merge pe testarea personalului medical în prima etapă
Nicolae Bănicioiu, despre protejarea cadrelor medicaleor / Sursă FOTO: Nicolae Bănicioiu - Facebook

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, consideră că „momentan nu avem cum să făceam această testare”, deoarece „este un nonsens”, mai ales în contextul în care deja paroape 100 de cadre medicale au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus. 

„Noi avem o capaitate întinsă la maximum de 2000 de testări pe zi. (…) În Germania se testează sub 200.000 pe zi. E un fel de eșantion epidemiologic cu care se lucrează în situații de criză. Eu unul aș merge pe testarea personalului medical în prima etapă. E riscul foarte mare. Pericolul este foarte mare. În București avem un flux foarte mare la spitale. Ar trebui testat personalul medical”, susține Nicolae Bănicioiu potrivit Mediafax.

De asemenea, acesta sbliniază importanța recomandărilor Organizației Mondiale a aSănătății, mai ales în ceea ce privește testarea.

„Aș fi urmat la virgulă recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Testare, testare, testare! Evident că asta înseamnă că în ianuarie trebuia făcută achiziția de teste. (…) Am ajuns în situația în care ne este greu să cumpărăm de pe piață liberă în acest moment echipamente medicale, România încă nu le-a cumpărat. Am comandat 200 de ventilatoare și nu ne sunt de ajuns. Am sunat la Ministerul Sănătății. Le spuneam de venitilatoare. Azi încep să analizeze cât de importante sunt ventilatoarele. Am comandat 200, dar total insuficiente după părerea mea”, susține acesta potrivit sursei citate.

Testarea bucureștenilor

„Cred că trebuie să stăm aceste luni în casă. Dar dacă nu vom găsi un vaccin sau tratament care să funcționeze este clar că va mai dura”, consideră acesta.

Primăria Municipiului București a anunțat că luni va incepe testarea în Capitală și că va achiziționa 4.000 de teste, iar fiecare sector va primi câte 1.000.

×

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020
Gândul LIVE!
Inchide