Persoanele peste 60 de ani pot veni la orice oră, fără programare, pentru vaccinare. Tinerii, doar după ora 14

Publicat: 04/05/2021, 14:53
Actualizat: 04/05/2021, 16:43

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, anunță că începând de vineri, 7 mai, se schimbă modalitatea de prezentare în centrele de vaccinare, astfel încât oricine se poate prezenta direct în centre fără programare, în limita locurilor disponibilE.

Potrivit medicului militar Valeriu Gheorghiță, până la ora 14.00, vor fi primiți doar cei peste 60 ani. După această oră, până la sfârșitul programului, poate veni oricine dorește, inclusiv cei de peste 60 ani.

În cazul în care centrul o capacitate mai mare de imunizare decât numărul celor programați, vor fi eliberate bonuri de ordine pentru doritori, inclusiv pentru zilele următoare.

Citește Și Valeriu Gheorghiță anunță schimbări în campania de vaccinare: Când începe imunizarea fără programare LIVE TEXT și VIDEO

Valeriu Gheorghiță anunță vaccinare fără programare

Persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare. Restul persoanelor care doresc să se imunizeze se vor prezenta de la ora 14.00 până la finalul programului, la ora 20.00, fără programare. (…) Atenţie, nu vreau să apară nemulţumiri. Prioritate vor avea persoanele deja programate prin platformă şi vor avea vaccinul asigurat, însă suplimentar vor fi liberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centre”, a anunţat marți șeful Comitetului de Vaccinare, Valeriu Gherghiţă, marți, într-o conferință la Palatul Victoria.

Gheorghiță: „Vom distribui vaccin de la Johnson& Johnson”

Totodată, Valeriu Gheorghiță susține că foarte puțini medici de familie au primit dozele de vaccin Johnson&Johnson pentru demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de medicină primară, subliniind că foarte puțini români au fost vaccinați cu acest ser.

„Astăzi a fost anunțată demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de medicină de familie. În urma centralizării datelor pe care le-am solicitat de la fiecare județ în parte, vorbeam de peste 3.000 de medici de familie care și-au anunțat disponibilitatea de a participa la această etapă de vaccinare. Momentul a fost, din punctul nostru de vedere, pregătit în sensul în care s-au elaborat instucțiuni care reglementează modalitatea de vaccinare în cabinetul medicului de familie, s-a stabilit ca pentru prima etapa vom distribui vaccin de la Johnson& Johnson”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.