Plan împotriva obezității, anunțat de Guvernul britanic. Reclamele la alimentele nesănătoase vor fi interzise înainte de ora 21:00

Redactor:
Alisa Ioana
Plan împotriva obezității, anunțat de Guvernul britanic. Reclamele la alimentele nesănătoase vor fi interzise înainte de ora 21:00
Plan împotriva obezității, anunțat de Guvernul britanic. Reclamele la alimente nesănătoase interzise înainte de ora 21:00 / Foto: Shutterstock

Un studiu a arătat că obezitatea reprezintă un factor agravant în cazul infectării cu noul coronavirus. Guvernul britanic a anunţat luni un plan potrivit căruia se vor lua câteva măsuri menite să lupte împotriva obezității.

Ştim că obezitatea creşte riscul de boli grave şi de a muri de coronavirus, este deci vital să luăm măsuri pentru a îmbunătăţi sănătatea naţiunii noastre şi pentru a proteja NHS (Serviciul naţional de sănătate publică)”, a declarat luni ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, într-un comunicat, scrie Agerpres.

Prin campania „O sănătate mai bună”, oamenii sunt invitați „să adopte un mod de viaţă mai sănătos şi să piardă din greutate dacă au nevoie de acest lucru”, au detaliat într-un comunicat reprezentanţii ministerului citat, care vor să lupte astfel împotriva „acestei bombe cu efect întârziat care este obezitatea”.

Măsurile anunţate de Guvernul britanic

– interdicţia de difuzare la televiziune şi pe internet a reclamelor la alimente nesănătoase înainte de ora locală 21:00 „când copiii sunt cel mai predispuşi la expunere”

– obligativitatea impusă restaurantelor şi unităţilor de tip fast-food cu peste 250 de angajaţi să publice numărul de calorii ale preparatelor din meniurile lor

– supermarketurile vor renunța la promoţiile organizate pentru preparate „junk food” şi vor fi vizate de „interdicţia de a plasa acele produse alimentare în spaţii-cheie din magazinele lor, precum în faţa caselor de marcat şi a intrărilor”.

Potrivit unei surse de la Downing Street Nr. 10, citată de agenţia britanică Press Association (PA), medicii pot da rețetele medicale pentru plimbări pe bicicletă. Medicii vor fi încurajați „să prescrie exerciţii fizice” și vor putea „să prescrie sesiuni de mers cu bicicleta”, care vor fi facilitate prin furnizare de echipamente şi crearea unor piste separate.

Un studiu a arătat că persoanele obeze prezintă riscuri cu 40% mai mari de a muri din cauza noului coronavirus.

Să slăbeşti este greu, dar, cu câteva mici schimbări, vom putea cu toţii să ne simţim mai subţiri şi cu o sănătate mai bună”, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.

În Marea Britanie, aproape două treimi (63%) din totalul adulţilor depăşesc greutatea corporală considerată sănătoasă, 35% dintre ei fiind supraponderali şi 28% obezi, potrivit datelor guvernamentale. Un copil din trei din categoria de vârstă 10-11 ani este supraponderal sau obez în această ţară.

Inchide