Prima țară europeană care aprobă Ivermectina pentru tratarea pacienților COVID-19

Prima țară europeană care aprobă Ivermectina pentru tratarea pacienților COVID-19
OMS și Unitaid, acuzate că vor să „îngroape” Ivermectina în tratarea COVID-19! „Ar putea distruge pandemia în câteva săptămâni!” / Foto: Shutterstock
Publicat: 28/01/2021, 13:24

Ministerul Sănătății din Slovacia a aprobat folosirea Ivermectinei în scop terapeutic pentru tratarea pacienților COVID-19.

Ivermectina, un medicament utilizat pentru tratarea mai multor tipuri de infestări cu paraziți, poate fi acum utilizat pentru tratarea pacienților bolnavi de coronavirus, internați în spitalele din Slovacia. De asemenea, medicamentul poate fi obținut de la farmacii, dar doar cu prescripție medicală.

Slovacia aprobă folosirea Ivermectinei în tratarea pacienților COVID-19

Ministerul Sănătății din Slovacia a aprobat utilizarea terapeutică a acestui medicament pentru o perioadă de șase luni. Acesta va fi utilizat împreună cu alte tratamente, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Zuzana Eliášová, potrivit TASR.

Medicamentul poate fi importat legal în Slovacia și administrat pacienților. Cu un astfel de pas, ministerul a îndeplinit cererea asociației anesteziștilor slovaci, a raportat cotidianul Denník N.

Ivermectina, aviz favorabil de la Ministerul Sănătății. Reputatul medic, Virgil Musta: Poate fi folosită, dar în studii clinice. Avem nevoie de mai multe informații

Ivermectina pentru uz uman a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii. Specialiștii în sănătate au declarat că se poate utiliza în studii clinice în România, la fel ca în celelalte state europene.  Medicamentul trebuie să primească avizul, insa, și de la Agenția Națională a Medicamentului (ANMDMR).

La Ministerul Sănătății au ajuns două astfel de cereri pentru a include acest medicament în schema de tratament pentru bolnavii de COVID-19. Profesorul Virgil Musta, preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase, a confirmat această informaţie pentru Antena 3. Comisia a dat aviz favorabil însă nu pot introduce în cazul testelor clinice aceste medicamente, până nu sunt avizate de Agenţia naţională Medicamentului.

Medicul Virgil Musta  a declarat că trebuie parcurse câteva etape până la momentul în care Ivermectina va fi inclus în protocolul de tratament pentru infecția cu SARS-COV-2.

„La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România. Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic. În momentul în care studiile clinice desfăşurate la ora actuală în Statele Unite şi nu numai, aduc date evidente legate de eficienţa şi beneficiile acestui medicament, să adoptăm şi noi acea atitudine pe care OMS o recomandă”, a declarat Virgil Musta.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Victimele variantei Omicron. Val de spitalizări cu COVID-19 a copiilor mai mici de 5 ani...
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REȚEAUA DIGI RCS – RDS a PICAT, în CONSTANȚA
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Accident rutier cumplit lângă București. Cum s-a produs totul
Se dau 900 de euro de persoană! Decizie fără precedent pentru milioane de oameni
Efectele neștiute ale celui mai popular analgezic din lume. Afectează comportamentul oamenilor!
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...