Primii pasageri eliberați din „croaziera groazei”. Soția românului infectat cu coronavirus în Japonia lucrează pe același vas

Redactor:
Gândul
Primii pasageri eliberați din „croaziera groazei”. Soția românului infectat cu coronavirus în Japonia lucrează pe același vas

Primii pasageri au început să plece, vineri, de pe vasul de croazieră aflat în carantină în Yokohama, unde peste 200 de oameni au fost confirmați cu coronavirus, potrivit Japan Today. Unul dintre cei 17 români de la bordul vasului a fost confirmat pozitiv, joi, la testul de coronavirus.

Guvernul japonez le-a oferit pasagerilor în vârstă de 80 de ani posibilitatea de a se caza într-o clădire de pe uscat, conform sursei citate, și au scăpat de cabinele fără ferestre din vasul Diamond Princess.

Toți pasagerii eliberați au avut rezultat negativ la testul de coronavirus. Ei a plecat de pe vasul de croazieră, vineri după-amiază, cu autobuze cu geamuri fumurii. La volan, se afla un șofer îmbrăcat într-un costum de protecție alb din cap până în picioare, cu ochelari și mască.

Un oficial guvernamental japonez a spus că 11 persoane au plecat de pe vas până acum, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

Cine este românul confirmat cu coronavirus

Românul care s-a infectat cu noul coronavirus lucrează de 10 ani pe vasul de crozieră Diamond Princess. Românul este angajat la bucătărie. Soția sa face și ea parte din personalul de bord, potrivit digi24.

Românul a fost debarcat de pe vas și dus la un spital specializat unde sunt tratați doar cei care au fost diagnosticați cu pneumonie virală. Nu e vorba despre un caz sever, spun reprezentanții Ministerului Sănătății de la București, dar el va fi tratat în Japonia.

Inchide