Răceala obișnuită ar putea fi arma secretă împotriva COVID-19! Explicațiile specialiștilor

Redactor:
Alexandra Mortu
Răceala obișnuită ar putea fi arma secretă împotriva COVID-19! Explicațiile specialiștilor
Răceala obișnuită ar putea fi arma secretă împotriva COVID-19! Explicațiile specialiștilor / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Răceala obișnuită poate fi cauzată de coronavirusuri – nu de SARS-CoV-2, ci de coronavirusuri din aceeași familie cu acesta. Există o teorie conform căreia anticorpii creați de sistemul imunitar în timpul infecției cu coronavirusurile care declanșează răcelile ar putea proteja împotriva COVID-19.

Acest lucru ar putea explica de ce unii oameni par imuni la COVID, după cum susțin oamenii de știință de la University College London și de la Institutul Francis Crick.

Ca răspuns la infecția cu un virus, sistemul imunitar creează anticorpi pentru a ajuta la combaterea acesteia. Acești anticorpi rămân în sânge o anumită perioadă după infectare și, în cazul reinfecției, se luptă cu virusul.

Anticorpii declanșați de răceala ar putea fi utili în lupta împotriva COVID-19

Cercetătorii au descoperit că unele persoane, în special copiii, au în sânge anticorpi împotriva SARS-CoV-2, în ciuda faptului că nu au fost infectați vreodată cu virusul. Acești anticorpi sunt probabil rezultatul expunerii la alte coronavirusuri, care au o structură similară cu COVID-19, dar declanșează răceala.

În timpul cercetărilor lor privind testele de anticorpi pentru COVID-19, au descoperit că unele persoane care nu fuseseră expuse la SARS-CoV-2 aveau în sânge anticorpi care recunoșteau virusul. Au analizat peste 300 de probe de sânge recoltate înainte de pandemie, între 2011 și 2018. Aproape toate probele au avut anticorpi care au reacționat la coronavirusurile care declanșează răceala obișnuită.

Cu toate acestea, o mică parte din donatorii adulți, aproximativ unul din 20, au avut și anticorpi care au reacționat încrucișat cu noul COVID-19, iar acest lucru nu legătură cu vreo infectare recentă cu un coronavirus care declanșează răceala.

Anticorpii reactivi încrucișați, mai frecvenți în rândul copiilor

În mod uimitor, acești anticorpi reactivi încrucișați au fost găsiți mult mai frecvent la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani.

„Rezultatele noastre arată că copiii au mult mai multe șanse să aibă acești anticorpi cu reacție încrucișată decât adulții… ar putea fi vorba de expunerea mai regulată a copiilor la alte coronavirusuri. Aceste niveluri mai ridicate pe care le-am observat la copii ne-ar putea ajuta, de asemenea, să înțelegem de ce au un risc mai redus să se îmbolnăvească grav de COVID-19. Cu toate acestea, nu există încă dovezi că acești anticorpi împiedică infectarea sau răspândirea SARS-CoV-2”, a declarat conducătorul studiului, Kevin Ng, doctorand la o universitate din Londra.

Oamenii de știință au descoperit că anticorpii reactivi încrucișați vizează subunitatea S2 a „țepilor” de pe suprafața virusului.

Autorul principal, profesorul George Kassiotis, a declarat că subunitatea S2, care permite virusului să intre în celule, este suficient de similară între coronavirusurile care determină răcelile obișnuite și cel care declanșează COVID-19, astfel încât unii anticorpi funcționează împotriva ambelor virusuri.

„Acest lucru este interesant, deoarece înțelegerea bazei acestei activități ar putea duce la vaccinuri care acționează împotriva unei game de coronavirusuri, inclusiv tulpini comune de răceală, precum și SARS-CoV-2 și orice viitoare tulpini pandemice”, a explicat specialistul.

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată Anca Neacșu, blonda din trupa ASIA, la 43 de ani! Era una...
Angajat al unei fabrici de mezeluri rupe tăcerea. „NICIODATĂ nu o să pun gura pe...
Simona Halep a omis un detaliu important când s-a retras de la Dubai! Lovitura primită...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Declarații fără precedent ale unui fost primar al Capitalei despre aerul din București. 'Se respiră...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Cehii, plătiți de stat pentru a respecta carantina. Câți bani primesc zilnic
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi!...
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. 'Asta nu e SF!. Obiectele pe...
Medicul Virgil Musta a făcut anunțul crunt pentru români. Se va întâmpla într-o săptămână
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide