Radu Țincu: „România, în acest moment, habar n-are care este incidența de circulație a noii tulpini de coronavirus / Avem deja zone cu microfocare”

Radu Țincu: „România, în acest moment, habar n-are care este incidența de circulație a noii tulpini de coronavirus / Avem deja zone cu microfocare”
Radu Țincu: „România, în acest moment, habar n-are care este incidența de circulație a noii tulpini de coronavirus / Avem deja zone cu microfocare”
Publicat: 26/01/2021, 06:35

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, trage un semnal de alarmă cu privire la importanța de a cunoaște incidența de circulație a noii tulpini de coronavirus în România.

Medicul Țincu a spus că deja, în România, există MICROFOCARE cu o rată foarte ridicată de transmitere a virusului, cum este cazul Școlii 28 din Capitală, unde mai multe persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, după ce au intrat în contact cu un pacient infectat cu tulpina din Marea Britanie.

„Trebuie să facem acest lucru…”

„Trebuie să reușim să aflăm care este incidența de circulație a acestei tulpini. Nu e nevoie să testăm toți pacienții diagnosticați cu SARS-CoV-2 pentru această tulpină. Se stabilesc anumite grupuri statistice, se realizează secvențierea genomică și ulterior, pe baza unor modele matematice, se poate realiza, din punct de vedere statistic, extrapolarea și punerea în evidență a incidenței de circulație.

Trebuie să facem acest lucru pentru că mare parte din măsurile pe care autoritățile le vor lua depinde de incidența noii tulpini în circulația din țara noastră. În absența acestor date de incidență, cele mai multe dintre măsuri vor fi luate într-un mod arbitrar, fără niciun fundament științific”, a declarat medicul Radu Țincu, în emisiunea „Dosar de politician” de la B1 TV.

„Avem două probleme majore”

Chiar dacă noua tulpină se răspândește în România, numărul testelor a scăzut semnificativ, a mai semnalat Țincu: „Avem două probleme majore. O problemă a testării, testarea a scăzut foarte mult, iar această testare deficitară va putea creiona date care să nu fie în conformitate cu realitatea și să luăm decizii cuprinși de un entuziasm nejustificat. Pe de altă parte, avem problema noii tulpini. România, în acest moment, habar n-are care este incidența de circulație a acestei variante virale. Ar trebui să creeze mari semne de întrebare, având în vedere că avem deja zone unde există microfocare, în care nu se explică din punct de vedere epidemiologic această rată de transmitere ridicată. Chiar și în cazul școlii din București (…) pentru acest timp de microfocare ar trebui făcută secvențierea genomică pentru a fi siguri dacă este implicată tulpina nouă sau nu”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Pescobar a fugit din România! Unde a plecat Paul Nicolau, după ce ANPC i-a închis...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia ar fi Laura Roșca, cunoscută în lumea muzicii...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Cum va fi vremea în iarna 2023-2024 în România. El Nino aduce ninsori consistente, iar...
Amenzi colosale pentru românii care își remorchează mașinile. Cât te costă o astfel de greșeală?
UPDATE/FOTO/VIDEO - O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a...
Cine este amanta lui Călin Donca „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția”...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
IREAL! Notă de plată de 2.612 ron la restaurantul Taverna Racilor al lui Pescobar. Doar...
SECRETUL diamantelor! Cum știi că ce ai cumpărat NU ESTE doar un FALS?
REGHECAMPF A DIVORȚAT! Anunț de ultimă oră despre celebrul antrenor
Amenzi mai mari pentru șoferi. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2024
Unde și-a cunoscut Alex Ashraf presupusa amantă. Ce declarații neașteptate a făcut Oana Zăvoranu: „Să...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: Ai iubit-o mult? Bulă: Sigur, dormeam la altele ca să...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...