REACȚIE. Ministrul Sănătății, după bilanțul COVID-19 din România: Mesajul OMS „Treziți-vă la realitate!” e valabil și pentru politicienii care folosesc pandemia în interes politic

REACȚIE. Ministrul Sănătății, după bilanțul COVID-19 din România: Mesajul OMS „Treziți-vă la realitate!” e valabil și pentru politicienii care folosesc pandemia în interes politic
Ministrul Sănătății, după bilanțul COVID-19 din România: Mesajul OMS „Treziți-vă la realitate!” e valabil și pentru politicienii care folosesc pandemia în interes politic / Sursă FOTO: Dani Amariei - Mediafax Foto
Publicat: 05/07/2020, 14:08
Actualizat: 05/07/2020, 14:10

Nelu Tătaru susține că mesajul transmis de OMS țărilor afectate de pandemie „să se trezească” la realitate în urma evoluției pandemiei este adresat nu doar populației, ci și unor politicieni care „consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”.

Ministrul Sănătății precizează și faptul că a fost pregătit un proiect de lege „pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, potrivit Digi24.

Ministrul Sănătății, îndemn către populație după numărul de infectări: „Cei care au primit recomandarea de izolare la domiciliu să respecte această izolare”

„Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul acestor trei săptămâni de când avem o creștere, luăm ca repere numărul de decese, numărul de cazuri de la terapie intensivă care rămân peste 200. În plus, avem și decizia Curții Constituționale care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu. În acest context, sunt pacienți care solicită externarea, ei sunt avertizați de către medicul curant, după examenul de aparate și sisteme efectuat de starea în care se află, indicațiile terapeutice, ce ar fi trebuit urmat, se fac recomandări la externare și sunt puși în contextul în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terțe persoane că sunt sub incidența articolului 352 din codul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile.

În acest context, rămân cu aceleași recomandări – cei care au primit recomandarea de izolare la domiciliu să respecte această izolare, iar familia și cei care sunt apropiați, în anturajul fiecărui pacient externat, pozitiv, să aibă grijă referitor la precauții și recomandări”, explică Nelu Tătaru.

„Am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”

„Există riscul ca numărul cazurilor să crească, noi gestionăm o creștere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători și mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar, în acest context, trebuie să evaluăm foarte bine creșterea numărului de cazuri, iar în context legislativ, în aceste două zile, noi am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, mai precizează ministrul Sănătății.

Mesajul OMS – Și pentru o parte din politicienii care profită de criza COVID-19

 „Cred că nu este un mesaj doar către populație, este un mesaj către cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele patru luni, pentru cei care contestă momentul în care aflăm, iar la noi este valabil și pentru cei, o parte a eșichierului politic, care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”, punctează oficialul.

Organizația Mondială a Sănătății le cere țărilor afectate de coronavirus „să se trezească” la realitate în contextul evoluției pandemiei. OMS, prin vocea directorului său, Tedros Adhanom Ghebreyesus, trage un semnal de alarmă – pandemia de Covid-19 este departe de sfârșit – și  îndeamnă toate statele de pe glob să depășească disputele politice și să lupte împotriva coronavirusului la unison.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un avocat de 36 de ani este Superman de Brazilia