AVERTISMENT. Directorul OMS, după creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu Covid-19: „Ce e mai rău, abia acum urmează!”

AVERTISMENT. Directorul OMS, după creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu Covid-19: „Ce e mai rău, abia acum urmează!”
Tedros: „Sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”. Condiția pusă de șeful OMS / Sursă Foto: Tedros Ghebreyesus, Twitter
Publicat: 02/07/2020, 01:13
Actualizat: 02/07/2020, 01:17

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), prin vocea directorului său, Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertiează că pandemia de Covid-19 este departe de sfârșit și  îndeamnă toate statele de pe glob să depășească disputele politice și să lupte împotriva coronavirusului la unison.

Avertismentul OMS vine în contextul în care mai multe țări virusul pare să revină în forță în urma măsurilor de relaxare, inclusiv în România.

Marea Britanie a luat decizia de a reintroduce măsuri stricte de combatere a virusului, în Leicester, după ce s-a confruntat cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri.

Dincolo de ocean, multe state au decis să își amâne redeschiderea economiilor dat fiind numărul crescut de infectări.

OMS: „Numărul îmbolnăvirilor va crește! Ce e mai rău, abia acum urmează!”

Directorul OMS a avertizat că noul coronavirus va infecta mult mai mulți oameni dacă guvernele lumii nu vor lua măsurile necesare.

Acesta a dat exemplul Germaniei, Japoniei și Coreei de Sud. Acestea sunt țări cau au impus măsuri stricte în perioada pandemiei și care s-au axat pe o testare amplă a populației.

”Ce e mai rău, abia acum urmează! Îmi pare rău să spun asta, dar cu acest tip de mediu și condiții, ne temem de ce e mai rău. De aceea trebuie să acționăm împreună”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Antena 3.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult