REVOLTA unui medic REZIDENT din București: „Ne-aţi închis în case să ne protejaţi și să nu vedem mizeria în adevărata ei splendoare” / Tânăra are simptome de COVID-19, dar i s-a refuzat testarea

Redactor:
Gandul
REVOLTA unui medic REZIDENT din București: „Ne-aţi închis în case să ne protejaţi și să nu vedem mizeria în adevărata ei splendoare” / Tânăra are simptome de COVID-19, dar i s-a refuzat testarea
REVOLTA unui medic REZIDENT din București: „Ne-aţi închis în case să ne protejaţi și să nu vedem mizeria în adevărata ei splendoare” / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Diana Anastase este medic rezident la un spital din București și susține, într-un mesaj postat pe Facebook, că are simptome de coronavirus, dar că i-a fost refuzată testarea.

Tânăra a explicat că, după două ture de gardă, a început să prezinte simptomele specifice infectării cu noul coronavirus și a făcut demersuri pentru a fi testată, însă a fost refuzată de fiecare dată. I s-a spus că nu se poate și că nu este cazul să fie izolată.

„Am simptome minime și nu am un contact confirmat cu o persoana pozitivă…. Concluzia: Sunt sănătoasă!”, a scris Diana Anastase.

Tânăra se teme să nu fie infectată, existând astfel riscul să transmită boala medicilor și pacienților cu care întră în contact.

„Să fim corecți în România…

După 2 gărzi efectuate în spital recent, cu «echipament de protecție», azi dimineață m-am trezit cu rinoree, cefalee, disfagie, disfonie (adică îmi curge nasul, mă doare în gât, sunt răgușită… mi-e răuț). Mă gândesc că luni mă voi duce la spital și voi lua contact cu colegii mei și cu bolnavii internați… Dacă sunt un caz ușor simptomatic (90%) de covid… ? Sun la privat și încerc să îmi fac o programare pentru a mă testa. Răspuns: Nu se poate face la cerere, luați legătură cu DSP-ul.

„Ajung la triaj și vorbesc cu doctorița care îmi da soluția salvatoare: NU SE POATE!”

Ok… îmi iau inima în dinți, mă echipez , mă urc în mășină și mă duc la Spitalul de boli infecțioase. Ajung la triaj și vorbesc cu doctorița care îmi da soluția salvatoare: NU SE POATE! (îi explic că sunt cadru medical, că am simptome, că am venit în contact cu zeci de persoane etc…). De Ce? Pentru că simptomele mele sunt minime și ei testează doar pacienți cu chestii mai serioase. Păi și dacă sunt bolnavă și îi îmbolnăvesc și pe alții…? Nu se poate! M-am întors acasă și am sunat la DSP. Am luat toate numerele la rând și în final mi-a răspuns cineva. Fix același răspuns ca la Spital – nu se poate testa și nu e cazul să fiu izolată – am simptome minime și nu am un contact confirmat cu o persoană pozitivă…. concluzia: Sunt sănătoasă!

„Imaginați-vă cam câte persoane purtătoare sunt și nimeni nu știe și nu va știi”

Coronavirusul are în acest moment transmitere comunitară (nu știi de unde îl iei). Cadru medical + simptome -nu testăm…. că nu avem cu ce! Imaginați-vă cam câte persoane purtătoare sunt și nimeni nu știe și nu va știi. Ieșim cu hârtiuța pe stradă și ne uităm la niște jeguri la tv care ne bagă iar și iar aceeași placă de acum 5 ani de la Colectiv: «avem de toate» . Nu avem, băieți!!!!! Ne avem echipamente, medicamente, personal, teste… nimic. Ne-ați închis în case să ne protejați și să nu vedem mizeria în adevărată ei splendoare. Situația este de mult scăpată de sub control. Acum doar blocați economia! Când lumea nu va mai avea de mâncare o să vedeți și rezultatul măsurilor voastre!”, a scris tânăra medic rezident pe Facebook.

În prezent, zeci de cadre medicale din România au fost diagnosticate pozitiv cu noul SARS-COV-2 și alte zeci așteaptă rezultatele testelor sau, mai grav, să le fie prelevate probe.

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide