SCANDALOS. În plină pandemie, un medic recomandă „nesupunerea civică” și să mergem la biserică. A intervenit Theodor Paleologu

SCANDALOS. În plină pandemie, un medic recomandă „nesupunerea civică” și să mergem la biserică. A intervenit Theodor Paleologu
Publicat: 19/03/2020, 16:45

Medicul Mircea Pușcașu, care în trecut a revoltat opinia publică pentru că a susținut nevaccinarea, a publicat azi „un îndemn la nesupunere civică” și își sfătuiește prietenii să meargă duminică la Biserică.

„Îndemn la nesupuere civică. Mergem duminică la biserică. Orice ar fi”, este îndemnul lui Mircea Pușcașu pe pagina sa de Facebook, la profilul căruia este trecut faptul că a studiat la Facultata de Medicină din Iași.

Unul dintre cei care a comentat la postarea lui Pușcașu este Theodor Paleologu: „Prudența (phronesis, înțelepciunea practică, dreapta socotință) este o virtute care nu trebuie disprețuită”, a scris fostul ministrul al Culturii.

În replică, medicul controversat a scris :

„Adevărat. Dar trebuie să facem diferența între prudența ce izvorăște din frică (augmentată mediatic voit și interesat) și prudența ce izvorăște din înțelepciune.
Altfel putem greși lăudând ca înțelepți pe unii care sunt doar fricoși.
Iar actualii chivernisitori ai situației sunt clar panicați de propria incompetență, mai întâi, de starea dezastruoasă în care alții ca ei au dus sistemul de sănătate și abia la urmă îngrijorați de sănătatea poporului. Unii ca ei trag concluzia că ar trebui să dea interdicție la slujbele Bisericii!”.

În câteva ore, postarea a creat zeci de distribuiri.

În trecut, controversatului medic i s-a cerut retragerea dreptului de practică, el având specializarea în stomatologie.