Se vrea reintroducerea măștii sanitare! În ce țară se discută despre un nou val de Covid-19

Se vrea reintroducerea măștii sanitare! În ce țară se discută despre un nou val de Covid-19
Se vrea reintroducerea măștii sanitare! În ce țară se discută despre un nou val de Covid-19 / Sursa FOTO: pexels.com
Publicat: 13/10/2022, 21:17
Actualizat: 13/10/2022, 21:34

Când credeam că am scăpat, iată că se discută din nou despre reintroducerea obligativității purtării măștii sanitare. Germania are în vedere limitarea extinderii cazurilor de infectări cu noul coronavirus, context în care ministrul Sănătăţii a spus că vrea să reintroducă purtarea obligatorie a măștii în toate cele 16 landuri din țară.

Karl Lauterbach susține că se impune reintroducerea măștii sanitare în spaţiile publice închise pentru a combate valul în creştere de noi infectări provocate de coronavirusul SARS-CoV-2.

„Valul de infectări nu se va opri de la sine”

În direct la televiziunea DZF, ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, a declarat că el personal le-a transmis guvernelor regionale din cele 16 landuri să se folosească de toate prevederile legale existente pentru a reuși reintroducerea purtării măștii sanitare. În Germania, în mare parte, responsabilitatea pentru politicile de sănătate publică aparține guvernelor din cele 16 landuri.

„Dacă landurile ar putea conveni acum în legătură cu momentul optim pentru a face acest lucru, atunci, desigur, ar fi minunat. Valul de infectări care traversează acum o perioadă de creştere nu se va opri de la sine. Cineva trebuie să reacţioneze. Nu vrem să provocăm panică şi nu vrem nici să facem pe şeful suprem în faţa landurilor”, a transmis ministrul Sănătății.

Institutul Robert Koch, care este agenţia pentru controlul bolilor din Germania, a anunţat joi, 13 octombrie, că rata naţională de incidenţă a infectărilor, calculată la şapte zile, este de 793,8. Îngrijorător este, spun experții în sănătate publică, faptul că acest parametru a ţinut cont doar de oamenii care au făcut un test PCR oficial, or în Germania tot mai puţini sunt cei care apelează în ultima vreme la măsura testării anti-Covid.

Legea actuală permite autorităților locale din cele 16 landuri să reintroducă unele măsuri luate în perioada de lockdown, cum ar fi purtarea obligatorie a măştii sanitare în mijloace de transport, magazine şi restaurante, precum şi testări regulate în şcoli. Deocamdată, Germania păstrează obligativitatea de purtare a măştii sanitare doar în toate unităţile din domeniul sănătăţii, precum spitale, clinici medicale, aziluri de bătrâni etc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase