Șeful DSU: „Militarii implicați în anchetele epidemiologice vor fi instruiți” / „Trebuie să vedem de ce nu a funcționat carantinarea în unele locuri”

Șeful DSU: „Militarii implicați în anchetele epidemiologice vor fi instruiți” / „Trebuie să vedem de ce nu a funcționat carantinarea în unele locuri”
Șeful DSU: „Militarii implicați în anchetele epidemiologice vor fi instruiți” / „Trebuie să vedem de ce nu a funcționat carantinarea în unele locuri” / Foto: Facebook / Nicolae Ionel CIUCĂ
Publicat: 16/12/2020, 07:18

Secretarul de stat în MAI și șef al DSU Raed Arafat a confirmat că militarii vor oferi asistență în anchetele epidemiologice. Este vorba de 600 de cadre, care vor fi instruite, a precizat acesta.

„Implicarea militarilor este o propunere despre care s-a mai vorbit. De ceva timp premierul Nicolae Ciucă a propus această soluție. (…) A fost acceptată de Ministerul Sănătății mai ales că nu suntem singura țară care a beneficiat de ajutor militar. Este un pas binevenit. Se va face un instructaj militarilor, iar ei se vor putea implica în realizarea anchetelor epidemiologice. Dacă sunt instruiți, vor ști ce au de făcut și în felul acesta vom putea crește baza noastră de date”, a comentat Arafat la B1TV.

Arafat este îngrijorat cu privire la acele zone în care carantinarea nu a funcționat.

„Din păcate, avem aceeași incidență în București, Ilfov și Constanța. Doar în aceste locuri s-a constatat că impactul carantinei nu a fost același ca în alte orașe carantintate, precum Sibiu, Cluj sau Maramureș. Trebuie să verificăm de ce nu am avut rezultate similare. În toate celelalte locuri carantinate, măsurile impuse au avut efect și incidența infecțiilor a fost în scădere. Probabil că în locurile în care incidența a rămas aceeași, nu s-au respectat regulile (…) Atunci, trebuie intensificate controalele”, a spus Arafat.

Raed Arafat demontează fake-news-urile despre vaccinul anti-COVID! „Trebuie să fim foarte atenți la dezinformări…”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, marți, că în România circulă un fake-news legat de vaccinul anticoronavirus: se răspândește ideea că românii vor fi inoculați cu o variantă mai puțin eficientă decât cea distribuită în Marea Britanie, UE sau SUA.

Șeful DSU ar putea face referire la Diana Șoșoacă, senatoare AUR, care a declarat că „dacă Arafat se vaccinează, să știți că nu e același vaccin pe care ni-l aplică nouă!”

Armata Română, detașată la DSP-uri pentru a ajuta în anchetele epidemiologice

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță că va detașa aproximativ 600 de militari  la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară. Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, vor participa la realizarea de anchete epidemiologice și vor fi operatori de calculator, pentru completarea bazelor de date.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase