SEMNAL DE ALARMĂ. Numărul pacienților internați la ATI a explodat. Decesele cauzate de coronavirus în România, tot mai multe

SEMNAL DE ALARMĂ. Numărul pacienților internați la ATI a explodat. Decesele cauzate de coronavirus în România, tot mai multe
Număr mare de pacienți internați la ATI
Publicat: 28/06/2020, 17:17
Actualizat: 28/06/2020, 21:52

Pandemia de coronavirus își arată colții în România, în contextul unei relaxări premature a populației în fața pericolului nevăzut. Avertismentele medicilor și autorităților nu par să fie luate în serios, iar cifrele devin tot mai alarmante de la o zi la alta.

Numărul pacienților internați la Terapie intensivă a depășit în forță pragul de 200, iar decesele din ultimele 24 de ore sunt mult mai multe decât în zilele precedente – 23 de persoane.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică o explozie a pacienților internați la ATI: s-a ajuns la 217 pacienți aflați la Terapie intensivă, în condițiile în care ieri era doar 199, iar vineri 186 de internați. Numărul pacienților susținuți de aparate nu a trecut de cifra 200 de mai multe săptămâni.

Bilanț negru: 23 de decese în doar 24 de ore

În intervalul 27.06.2020 (10:00) – 28.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (14 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, București, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 291 noi cazuri de îmbolnăvire.

Cu o zi mai devreme au fost 10 decese, iar vineri 14 decese. Până în prezent au fost confirmate 26.313 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.612 persoane au decedat.

Avertismentul medicilor: Vine valul doi dacă nu suntem atenți

Medicul Virgil Musta de la Timișoara a remarcat că, în anumite zone din țară, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei, ceea ce ne indică faptul că avem deja un val doi al pandemiei de coronavirus, cel puțin local.

,,Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarnă. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”, a  afirmat medicul Virgil Musta pentru Express de Banat.

Avertismentul lui Raed Arafat pentru românii care nu respectă măsurile impuse de autorități: „Medicii vor decide cine rămâne în viață și cine nu”

Un mesaj dur vine din partea medicului Raed Arafat, care avertizează că în cazul în care românii nu vor respectă regulile de distanțare, medicii din spitale ar putea ajunge în situația din urmă cu câteva luni din Italia.

„Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a spus Raed Arafat în urmă cu trei zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers