ȘERBAN HUIDU, reacție scandaloasă în vremuri de pandemie. Ce părere are „cârcotașul” despre coronavirus și medici

Redactor:
Gandul
ȘERBAN HUIDU, reacție scandaloasă în vremuri de pandemie. Ce părere are „cârcotașul” despre coronavirus și medici
Foto: Captură YouTube.com

„Cârcotașul” Șerban Huidu revine în atenția publicului cu o postare acidă la adresa sistemului, în vremuri de pandemie de coronavirus.

Huidu scrie pe blogul său că întreg sistemul medical românesc a fost clădit pe „cumetrii” și „rezultatele” le vedem cu toții. „Adevărata față” a sistemului a ieșit la suprafață în vremuri de criză. Totul a devenit, în opinia lui Huidu, „o pușculiță pentru partide și politicieni”.

Spitalele suferă din cauza lipsei procedurilor, consideră Huidu: angajări „pe pile”, salarii „mizere”, iar medicii nu sunt protejați în fața noului coronavirus. Acestea ar fi motivele pentru care și părăsesc sistemul medical, scrie prezentatorul tv.

„Colac peste pupăză sistemul medical clădit în 30 de ani pe pile şi cumetrii, pe sinecuri şi incompetente, îşi arată adevărata faţă. Una hada şi ştirba, În ţara unde fiul unui securist s-a făcut firma de adus medicamente, în spitalul altui fiu de securist (…), sistemul medical a devenit aşa o puşculiţă pentru partide şi politicieni.

Acum, când e cea mai mare nevoie de el, şi-a demonstrat cu prisosinţă limitele. Spitale fără proceduri, conduse de manageri numiţi politic, unde orice angajare, de la liftiera până la femeia de serviciu, se face numai pe pile, cu salarii mizere şi spăgi imense, au cea mai mare resposabilitate în mijlocul crizei mondiale. Lumea a sărit ca opărita când doctorii au început să îşi dea demisiile şi să fugă care încotro.

Ţin să le reamintesc acestor deontologi, ca până şi în avion, în caz de depresurizare, eşti rugat să îţi pui tu primul masca şi apoi să ajuţi copii. Nu e egoism e realitate. Numai un om apt îi poate ajuta pe ceilalţi. Un doctor fără protecţie devine un focar de infecţie pentru ceilalati pacienţi”, scrie Şerban Huidu.

Inchide