SFÂȘIETOR. Mama unui copil decedat din cauza sindromului Kawasaki, corelat cu noul coronavirus, avertisment dur pentru părinți: Fiți vigilenți!

SFÂȘIETOR. Mama unui copil decedat din cauza sindromului Kawasaki, corelat cu noul coronavirus, avertisment dur pentru părinți: Fiți vigilenți!
Mama unui copil decedat din cauza sindromului Kawasaki, corelat cu noul coronavirus, avertisment dur pentru părinți / Sursă FOTO: captură Mirror
Publicat: 19/05/2020, 16:13
Actualizat: 19/05/2020, 16:16

Mama unui bebeluș de doar opt luni care a decedat din cauza sindromului Kawasaki, corelat cu noul coronavirus, trage un semnal de alarmă și îi avertizează pe părinți să fie fie foarte vigilenți în ceea ce privește simptomele bolii.

Alexander Paron, din Plymoth, Devon, Marea Britanie, este una dintre cele mai tinere victime ale sindromului Kawasaki, asociat cu noul coronavirus, care se manifestă prin inflamarea vaselor de sânge.

Micuțul a decedat la doar o luă după ce i s-a pus cumplitul diagnostic, potrivit informațiilor furnizate de familia acesteia, relatează Sunday Mirror.

De asemenea, Alexander nu avea nicio altă boală și a murit la doar doă ore după ce fusese pozat în timp ce zâmbea și se juca.

„Nu pot schimba nimic din ce i s-a întâmplat lui Alexander. Credeam că ne-am luat toate măsurile de precauție pentru a ne proteja pe noi și pe el de Covid-19 și totuși ni s-a întâmplat”, a declarat Kathryn Rowlands, mama micuțului, într-un interviu.

„Nu pot schimba nimic din ce a pățit el”

„Eram în izolare, nici măcar nu ieșeam la cumpărături pentru că făceam griji și tot ni s-a întâmplat. I se poate întâmpla oricui, dar nu pot schimba nimic din ce a pățit el, totuși încerc să îi fac pe ceilalți părinți să fie conștienți și chiar să îi ajut pe bebeluși și pe copii”, a mai explicat aceasta.

Mama lui Alexander a alertat autoritățile în momentul în care a constat că fiul eei are temperatură, iritații care semănau cu arsurile solare, dar și nodulii limfatici umflați. Ulterior, micuțul a fost internat în spital și a primit tratamentul pentru boala Kawasaki iar apoi a fost externat pe 18 aprilie.

„Era foarte, foarte, fericit după ce a fost externat”, a relatat Katherine Rowlands.

Însă la doar câteva zile după, pe 21 aprilie, Alexander a fost internat din nou iar medicii i-au informat pe părinți că acesta are mai multe anevrisme și fluid în jurul inimii. Însă, în ciuda diagnosticului, micuțul era zâmbitor și jucăuș. totuși, la doar câteva ore după, starea lui s-a agravat și a decedat în ciuda eforturilor de o oră ale medicilor de a-l resuscita.

„Doctorii și asistentele au fost extraordinari și au respectat pașii oficiali pe care îi aveau de urmat în tratarea bolii. Însă dacă ar exista mai multe studii pe asemenea cazuri, poate ar putea fi tratate mai agresiv, mai ales că versiunea aceasta a bolii Kawasaki pare mult mai puternică”, a punctat mama lui Alexander.

Experții din domeniul Sănătății din Marea Britanie estimează că 100 de copii din statul insular au fost sau încă sunt afectați de acest sindrom ale cărui simptome sunt și febra, iritațiile și umflăturile.

Cercetătorii susțin că acest sindrom ar putea fi cauzat de sistemul imunitar care „suprareacționează” la virusul SARS-CoV-2.

OMS: „Este crucial să se caracterizeze cu precizie şi urgent”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat că studiază o posibilă legătură între COVID-19 şi maladia Kawasaki, un sindrom inflamator care afectează copiii, o formă similară a acestuia provocând recent primul deces în Franţa.

„Ipoteze iniţiale indică faptul că acest sindrom ar putea fi legat de COVID-19 (…). Solicităm tuturor clinicienilor din întreaga lume să lucreze cu autorităţile naţionale şi cu OMS pentru a fi în alertă şi a înţelege mai bine acest sindrom care afectează copiii”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unui conferinţe de presă virtuale la Geneva.

„Este crucial să se caracterizeze cu precizie şi urgent acest sindrom clinic, pentru a înţelege cauzalitatea sa şi pentru a descrie protocoalele de tratament”, a adăugat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...