SIMPTOME. Un sindrom post-COVID pare să afecteze zeci de copii din Europa și SUA/ Care sunt simptomele afecțiuniii care ar putea afecta copiii din cauza coronavirusului

SIMPTOME. Un sindrom post-COVID  pare să afecteze zeci de copii din Europa și SUA/ Care sunt simptomele afecțiuniii care ar putea afecta copiii din cauza coronavirusului
Sursă FOTO CNN.com
Publicat: 15/05/2020, 15:53
Actualizat: 15/05/2020, 16:09

Părinții, spitalele și clinicile ar trebui să se aștepte să vadă mai multe cazuri cu o afecțiune  care pare să afecteze copiii după  lupta cu Covid-19, au spus medicii din SUA, miercuri.

Afecțiunea, numită sindrom inflamator multi-sistem la copii, pare a fi un sindrom post-viral, a spus dr. Jeffrey Burns, un specialist în îngrijiri critice de la Spitalul de Copii din Boston, care a coordonat un grup global de medici care compară note asupra afecțiunii, potrivit CNN.

Medicii investighează cazuri la cel puțin 150 de copii, cei mai mulți din New York. Dar un sondaj CNN găsește spitale și clinici din cel puțin 18 state, iar Washington, DC, verifică cazurile suspecte.

„Acest sindrom inflamator multi-sistem nu este cauzat direct de virus”, a declarat Burns CNN. „Ipoteza principală este că se datorează răspunsului imun al pacientului”.

Printre simptome se numără febra persistentă, inflamația și funcția deficitară în organe, cum ar fi rinichii sau inima. De asemenea, copiii pot prezenta dovezi ale inflamației vaselor de sânge, cum ar fi ochii roșii, o limbă roșie și buzele crăpate, a spus dr. Moshe Arditi, un expert în boli infecțioase pediatrice la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Medicii britanici au fost pentru prima dată în alertă cu privire la sindrom luna trecută. Colegiul Regal de Pediatrie a declarat joi că între 75 și 100 de copii din Marea Britanie au fost afectați. Medicii italieni au raportat sindromul, de asemenea.

Dr. Ngozi Ezike, directorul Departamentului de Sănătate Publică din Illinois, a spus că este o tulburare complicată.
„Este un spectru de tulburări și, astfel, în unele cazuri, vei avea individul să aibă o implicare a arterei coronare. Uneori, nu”, a spus Ezike într-o conferință de presă.

Un răspuns întârziat la infecție

Nu toți copiii afectați au fost confirmați pozitiv pentru coronavirus, dar rapoartele din Europa și din mai multe orașe din Statele Unite arată o legătură.

Burns crede că mai multe cazuri vor apărea, deoarece Covid-19 afectează mai multe persoane. Este o afecțiune rară, dar consecințele rare ale infecțiilor virale sunt văzute mai des atunci când milioane de oameni sunt infectați.

„Ne putem aștepta ca șă apară la aproximativ patru până la șase săptămâni mai târziu”, a declarat Burns pentru CNN.
„Are sens că a apărut mai întâi la New York, deoarece New York a avut cel mai mare și cel mai sever focar (din Covid-19), urmat de New Jersey și, din păcate, Boston.”

Majoritatea copiilor nu sunt grav afectați de sindrom, a spus Burns. Cei mai mulți nu au nevoie nici de tratament în unitatea de Terapie Intensivă, a spus el, deși au murit foarte puțini. „Avem tratamente dovedite pe care le putem folosi și le folosim”, a spus el. Acestea includ diluatori de sânge și modulatori de imunitate.

Burns a declarat că Organizația Mondială a Sănătății lucrează, de asemenea, la definirea sindromului și la avertizarea medicilor, astfel încât să știe ce să caute și cum să-l trateze.

„Această nouă entitate are unele asemănări cu boala Kawasaki„, a declarat Arditi pentru CNN. „Dar sunt mult mai multe caracteristici care sunt în concordanță cu sindromul de șoc toxic, cum ar fi implicarea mai multor organe a sistemului și implicarea abdominală severă cu diaree”, a adăugat el.

„Va fi important de studiat, deoarece răspunsul ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care copiii sunt mult mai puțin susceptibili să fie grav afectați de Covid-19 decât adulții. Înțelegerea răspunsului imun al copilului ar putea fi o cheie pentru dezvoltarea vaccinului și ar putea fi, de asemenea, o cheie pentru terapia pentru adulți pentru a înțelege de ce copiii sunt capabili să lupte (Covid-19) atât de bine”, a spus Burns.

Medicii au identificat cazuri suspecte în 17 state

CNN a luat legătura cu departamentele de sănătate, spitale și oficiali de stat din întreaga țară pentru a înțelege cât de mulți copii sunt afectați și unde.

Unele departamente de sănătate de stat au declarat pentru CNN că așteaptă alerta CDC. „Lucrăm cu CDC la o definiție a cazului și analizăm posibile cazuri, dar  CDC  va contribui la definiția sinfromului”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Sănătate din Minnesota.

„Nu credem ca acest sindrom este foarte frecvent, dar mai multe cazuri au fost raportate in alta parte in asociere cu Covid-19”, a spus dr. Paul Cieslak, director medical pentru boli infectioase si imunizari la Divizia de Sanatate Publica a Autoritatii de Sanatate din Oregon.

„Acest sindrom pare a fi o complicație neobișnuită, dar gravă a Covid-19 la copii”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață