ȘOCANT. Infirmieră româncă, internată cu forţa şi umilită după rezultate contradictorii la testul de COVID-19! „M-au luat ca pe un căţel!” / Doctorul care o trata, lovit în orgoliu: „Ce, bă, tu vrei condiţii ca la Viena?

ȘOCANT. Infirmieră româncă, internată cu forţa şi umilită după rezultate contradictorii la testul de COVID-19! „M-au luat ca pe un căţel!” / Doctorul care o trata, lovit în orgoliu: „Ce, bă, tu vrei condiţii ca la Viena?
Infirmieră româncă, internată cu forţa şi umilită după rezultate contradictorii la testul de COVID-19! „M-au luat ca pe un căţel!” / Doctorul care o trata, lovit în orgoliu: „Ce, bă, tu vrei condiţii ca la Viena?” / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 19/06/2020, 16:01

O infirmieră din Slatina a fost tratată umilitor de autoritățile medicale care au internat-o cu forța și i-au prescis tratament cu medicamente contraindicate pentru boala cronică de care suferă.

Femeia a trecut printr-un adevărat calvar pentru că unul dintre cele patru teste la care a fost supusă a ieşit pozitiv, iar restul de trei negative. Aceasta a anunțat că se va alătura ambulanţierilor de la SAJ Olt, care vor să dea statul în judecată într-un proces civil în care cer despăgubiri în valoare de 1 milion de euro, potrivit adevarul.ro.

Ambulanțierii din Olt ar fi fost supuși presiunilor şi ameninţărilor, după ce au anunţat că dau în judecată Serviciul Judeţean de Ambulaţă (SJA) şi cer daune de un milion de euro. Oamenii au fost nevoiţi să lucreze în perioada stării de urgenţă cu echipamente de protecţie neconforme, iar mulţi dintre ei s-au infectat cu noul coronavirus.

Calvarul prin care a trecut infirmiera încă din prima zi: „M-au luat din sala de operaţie pur şi simplu ca pe un căţel!”

Soţia unuia dintre aceştia, Elena Lale, care este infirmieră, a relatat pentru sursa citată prin ce a trecut săptămâna trecută, pe 11 iunie, atunci când a fost ridicată de la locul de muncă şi internată cu forţa, deşi ea a stat în izolare la domiciliu timp de 17 zile, iar testele pe care ea le-a văzut erau negative. Femeia susține că medicii de la spitalul din Slatina i-au comunicat, în prima zi de muncă după izolare, că e pozitivă.

„Am vrut să merg la serviciu pe data de 11 iunie. Pe data de 10 m-au chemat la spital, m-au testat, dar n-au mai aşteptat să vină rezultatul: pozitiv sau negativ. Joi am mers la serviciu, mi-am desfăşurat activitatea în blocul operator. Am avut contact cu 48 de persoane în spital, vă daţi seama. La ora 14.00 au venit şi m-au luat din sala de operaţie pur şi simplu ca pe un căţel. Doamna care a venit era echipată cu halat, cu vizieră. Mi-a aruncat o mască din aia mai specială cum au domnii doctori şi doamnele asistente – eu sunt infirmieră – şi mi-a spus: Lili, te rog foarte mult, hai cu mine că eşti pozitivă. Te duc la infecţioase. Vă daţi seama, eu am rămas surprinsă după testul negativ să ies pozitivă”, a relatat Elena Lale.

Ulterior, aceasta a fost internată într-un „bloc covid”, potrivit propriilor mărturisiri, unde medicii ar fi intenționat să îi administreze un tratament cu Kaletra, Plaquenil şi Dexametazonă, medicamente care au contraindicaţii în anumite boli cronice. Elena Lale a refuzat, deoarece a suferit operaţie de tiroidă şi ştia că tratamentul i-ar putea face rău.

„Dacă eu luam acest tratament, când eu sunt operată de tiroidă, vă daţi seama ce se întâmpla cu viaţa mea?”

„Când l-au luat pe soţul meu la spital nu avea niciun simptom, şi nu numai el: niciun ambulanţier, nici asistentele. Au fost asimpomatici toţi, dar li s-a dat tratament: Plaquenil, Kaletrea, Dexametazonă. Dar eu lucrând acolo, credeţi-mă că ştiu. Dacă eu luam acest tratament, când eu sunt operată de tiroidă, vă daţi seama ce se întâmpla cu viaţa mea? Au contraindicaţii! Dar domnii doctori şi doamna directoare şi domnii manageri nu s-au aşteptat ca eu, infirmieră, să le dau replica să nu mai îmi dea mie tratament. L-am refuzat pentru că ştiam ce se poate întâmpla după ce îl iei. Şi au fost surprinşi cum am negativat eu fără tratament! Păi, dacă n-am fost pozitivă. Am trei teste negative. Cum să mă scoţi pozitivă?!”, a mai povestit infirmiera.

Aceasta a fost supusă și altor teste care au ieşit din nou negative.

„Am cerut să fiu testată, m-au testat joi noaptea la ora 12. Vineri, mi-a ieşit testul negativ. Noaptea, m-au testat din nou: testul a ieşit iarăşi negativ. Cu toate acestea, sâmbătă şi duminică m-au ţinut între pacienţi pozitivi. Credeţi-mă că le-am spus că dacă nu îmi dau drumul mă arunc pe geam. Şi domnul şef de secţie continua mereu: ce, bă, tu vrei condiţii ca la Viena? Ai călcat protocolul României, facultatea mea mi-ai călcat-o în picioare, că refuzi tratamentul”, a mai povestit femeia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?