Gândul
  • Publicat:
Coronavirus

ȘTIREA FALSĂ care a pus în alertă autoritățile din România: „Coronavirusul ucis de polidin”. Ce a urmat

ȘTIREA FALSĂ care a pus în alertă autoritățile din România: „Coronavirusul ucis de polidin”. Ce a urmat
Site luat în vizor de autoritățile din România

Un nou site a intrat în vizorul autorităților din România, după publicarea unui FAKE NEWS.

Grupul de Comunicare Strategică a înaintat astăzi, 25 martie, ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, propunerea de eliminare la sursă a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/) .

Decizia a fost luată pentru că reprezentanții site-ului bnews.ro au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică și au refuzat să corecteze informațiile false.

De asemenea, GCS a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz. Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica.

Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României și nu are reprezentanți care să poată fi contactați, potrivit GCS
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a transmis decizia către ANCOM, instituție care a pus deja în aplicare măsurile necesare, mai informează Grupul de Comunicare Strategică.

Până la ora transmiterii acestei știri, site-ul vizat de autorități era activ, iar știrea putea fi citită în continuare:

Fake News în limba română despre coronavirus
Inchide