STUDIU | Cât rezistă coronavirusul pe pungile din plastic | Ministerul Sănătății: Este important să dezinfectăm suprafețele

STUDIU | Cât rezistă coronavirusul pe pungile din plastic | Ministerul Sănătății: Este important să dezinfectăm suprafețele
Coronavirusul rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru | Foto: Pixabay
Publicat: 02/04/2020, 12:36
Actualizat: 02/04/2020, 12:37

Coronavirusul rezistă 2-3 zile pe suprafețe din plastic sau inox, 24 de ore pe carton și 4 ore pe curpu, anunță Ministerul Sănătății. 

Aceste date se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine și relevă, potrivit Ministerului Sănătății importanța atât a spălatului pe mâini cât și a dezinfectării suprafețelor.

„După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanții Ministerului Sănătății atrag atenția cu privire la faptul că spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului.

„De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete”, a mai precizat Ministerul Sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase