Studiu CDC: Vaccinarea împotriva COVID-19 oferă o protecție mai mare decât imunizarea naturală. Sfaturile specialiștilor

Studiu CDC: Vaccinarea împotriva COVID-19 oferă o protecție mai mare decât imunizarea naturală. Sfaturile specialiștilor
CDC continuă să recomande tuturor persoanelor în vârstă de 12 ani și peste să se vaccineze împotriva COVID-19 / Sursa foto: CDC
Publicat: 07/08/2021, 12:31

Cercetătorii din Statele Unite au descoperit, în cadrul unui studiu la care au participat persoane care au fost infectate cu COVID-19, că persoanele care nu s-au vaccinat sunt de două ori mai expuse la reinfectare decât cele cărora li s-a administrat un ser, după boală.

Studiul realizat de Centrele pentru controlul bolilor și prevenție (Centers for Disease Control and Prevention -CDC), inclus în raportul privind morbiditatea și mortalitatea, a urmărit evoluția infecțiilor în rândul persoanelor din Kentucky care au contractat SARS-CoV-2, iar concluzia a fost că persoanele nevaccinate sunt de mai mult de două ori predispuse să se reinfecteze cu COVID-19 decât cele care s-au vaccinat cu schema completă, după ce au trecut prin boală.

„Vaccinarea este cel mai bună metodă să te protejezi”

Centers for Disease Control and Prevention (CDC), parte a Departamentului pentru Sănătate și Servicii Sociale (Department of Health and Humat Services – n.r.) al Statelor Unite ale Americii.

Astfel, se arată în comunicatul CDC de vineri, datele arată că vaccinurile ămpotriva COVID-19 oferă o protecție mai bună decât doar imunizarea naturală și că vaccinurile, chiar administrate după contractarea SARS-CoV-2, ajută la prevenirea reinfectărilor.

„Chiar dacă ați avut COVID-19, vă rog să nu renunțați să vă vaccinați”, a declarat directul CDC, dr. Rochelle Walensky. „Acest studiu arată că sunteți de două ori mai predispuși să vă infectați din nou dacă nu sunteți vaccinați. Vaccinarea este cea mai bună motodă să te protejezi, pe tine și pe cei din jur, cu atât mai mult cu cât varianta mult mai contagioasă Delta se răspândește în țară”, a completat oficialul.

Sursa: CDC
Sursa: CDC

Studiul, din luna iunie, a inclus sute de rezidenți din Kentucky, care au fost infectate anterior și a descoperit ca probabilitatea ca cei care nu s-au vaccinat să de reinfecteze este de 2,34 mai mare comparativ cu cei cu schema completă de vaccinare. Rezultatele sugerează că, pentru cei care au trecut prin boală, vaccinarea completă oferă o protecție suplimentară împotriva reinfectării.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 rămân sigure și efciente”

În plus, anunță reprezentanții CDC, alte date incluse în raportul privind morbiditatea și mortalitatea arată că vaccinurile previn cazurile de internare cu COVID-19 printre grupurile cu cel mai mre risc. Pe măsură ce numărul de cazuri, de internări și de decese crește, datele din raportul CDC subliniază că vaccinurile sunt cea mai bună metodă de a preveni infecția cu COVID-19, se arată în comunicatul CDC.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 rămân sigure și efciente. Ele previn formele severe ale bolii, internările și decesele. În plus, chiar printre cazurile mai puțin frecvente de COVID-19 printre cei vaccinați parțial sau total, vaccinurile fac ca persoanele să dezvolte forme mai ușoare ale bolii și de mai scurtă durată decât cele care nu s-au imunizat cu un ser”, precizează CDC, care continuă să recomande tuturor persoanelor în vârstă de 12 ani și peste să se vaccineze împotriva COVID-19.

De la debutul pandemiei, în SUA au fist confirmate în total 35.530.951 de cazuri de infecție cu COVID-19, și au fost înregistrate 613.658 de decese, potrivit celor mai recente date ale CDC. Ponderea americanilor care s-au vaccinat cu cel puțin o doză este de 70.6%. Nivelul de transmitere al infecției este foarte ridicat în aproape 70% dintre unitățile administrative locale (counties – engl.) din SUA și scăzut în doat aproximativ 4%.

În România, de la debutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.058.226 de persoane, dintre care 4.913.347 cu ambele doze.

Până vineri, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.084.456 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 34.305 de decese  în rândul celor diagnosticați cu SARS-CoV-2.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația