Suceava anunță că nu mai are niciun pat liber în ATI! Situație critică pentru pacienții COVID

Suceava anunță că nu mai are niciun pat liber în ATI! Situație critică pentru pacienții COVID
Suceava anunță că nu mai are niciun pat liber în ATI! Situație critică pentru pacienții COVID / Sursa FOTO: http://www.scumc.ro
Publicat: 06/10/2020, 15:56

Situație critică pentru pacienții COVID din Suceava. Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate anunță că nu mai are niciun pat liber în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienţii infectați cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Prefectura Suceava, care trage un semnal de alarmă cu privire la situația dramatică de la „Sf. Ioan cel Nou”. „Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sf. Ioan cel Nou» Suceava dispune, la această dată, de 311 paturi libere, din care 38 pentru pacienţi COVID-19, 183 în sectorul non-COVID şi 90 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienţi COVID”, arată sursa citată.

Din câte se pare, conform precizărilor directorului medical al SJU Suceava, dr. Grămadă, „locurile la ATI pentru COVID vor fi adaptate în dinamică. De asemenea, la unitatea ATI sunt 14 ventilatoare libere din care două pentru pacienţi COVID-19”.

Situația cazurilor de Covid-19 în Suceava

Potrivit Prefecturii Suceava, marţi dimineaţă, 6 octombrie, conform datelor centralizate de către DSP, la nivelul judeţului Suceava se înregistra un număr de 5.692 de persoane declarate vindecate de noul coronavirus. În judeţ, în ultimele 24 de ore, au fost internate 12 persoane diagnosticate cu COVID-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 19 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 615 pacienţi internaţi în SJU Suceava, 184 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID- 19, alţi 106 pacienţi sunt în zona tampon şi 325 pacienţi sunt cu alte afecţiuni non-COVID. Dintre cei 184 pacienţi diagnosticaţi COVID-19, un număr de 55 prezintă forme medii ale bolii, 72 prezintă forme uşoare, 37 au forme severe şi 20 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, cinci fiind ventilaţi mecanic.

În judeţul Suceava sunt 586 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus în evoluţie, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare fiind de 0,77 la mia de locuitori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase