INSP: Trend ascendent al pandemiei de COVID-19 în majoritatea județelor. Număr-record al focarelor și zonelor cu grad ridicat de vulnerabilitate

Redactor:
Madalina Prundea
INSP: Trend ascendent al pandemiei de COVID-19 în majoritatea județelor. Număr-record al focarelor și zonelor cu grad ridicat de vulnerabilitate
Harta vulnerabilității în fața COVID-19 / Sursa: INSP

Un singur județ, Mehedinți, a înregistrat un trend descendent al incidenței COVID-19, iar 13 au un trend stabil, restul, majoritatea județelor, a avut o evoluție ascendentă, arată raportul săptămânal al Centrului Naționale de Suprevegherea și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), dat publicității marți.

Evoluția pandemiei de COVID-19 în majoritatea județelor, 27, și în Capitală, s-a înregistrat un trend ascendent, arată analiza săptămânală a CNSCBT.

Mai mult, în 22 județe și municipiul București se înregistrează o rata de incidentă cumulată de peste 100/100.000 locuitori, în creștere față de săptămâna anterioară, când aceasta era raportată în București și 15 județe.

Conform datelor valabile la data de 4 octombrie, numărul total al deceselor înregistrate în România a trecut de pragul de 5.000, ajungând la 5.048.

A fost în creștere și numărul focarelor, un record în ultimele săptămâni, respectiv 174, față de 102, săptămâna anterioară.

Analiza CNSCBT include și tipul de unități în care au fost înregistate focare în ultimele două săptămâni, respectiv 21 septembrie – 4 octombrie, respectiv un total de 276 de focare, față de 222 în segmentul similar anterior, dintre care majoritatea în centrele rezidențiale pentru copii și vârstnici – 49, cu 1.200 de cazuri confirmate. Numărul celor raportate din unitățile de învățământ a ajuns la 26, cu 118 cazuri confirmate, un număr dublu față de cele două săptămâni anterioare, respectiv 13 focare, cu 58 de cazuri.

Bureștiul și 16 județe, cu grad ridicat de vulnerabilitate

În plus, Capitala reintră în categoria zonelor cu vulnerabilitate ridicată, spre desosebire de săptămâna anterioară, alături de un număr ridicat al județelor cu grad ridicat de vulnerabilitate. Respectiv 16 județe: Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea.

Săptămâna anterioară erau șase județe în această categorie, respectiv: Alba, Brașov, Cluj, Constanța, Iași și Prahova. Indicator cantitativ arată capacitatea sistemului de răspuns, calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare a paturilor din secțiile Covid 19 și secțiile ATI.

Per ansamblu, în săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie, 36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Neamț și Cluj. 30.4% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Sibiu, Bacău și Caraș Severin.

1 din 25 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical, numărul total fiind foarte aproape de 5.000 de cazuri, respectiv 4.997.

81.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbați. 95.3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

INSP – Raport saptamanal (EpiSaptamana39) by Gandul.info on Scribd

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
CTP, în război cu Monica Pop! Se înjură ca la ușa cortului: Afirmații scelerate, de...
Diego Maradona a murit în urma unui stop cardio-respirator
Nurcile cu coronavirus, în stare avansată de descompunere, ies prin pământ din gropile comune unde...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce spunea Maradona despre Hagi și Popescu. ”A fost rivalul meu”
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ULTIMA ORĂ! Se majorează pensiile cu 40%? Decizia e FINALĂ! Pensionarii sunt în lacrimi
Anunț BOMBĂ: ”Nu e nevoie de vaccin. Pandemia s-a ÎNCHEIAT”. Fostul vicepreședinte Pfizer rupe tăcerea
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este noua preferinţă a românilor în materie de locuinţe. De câţiva ani, nu mulţi,...
Zodiile pe care finalul de an nu le prinde împreună. Despărțirile vor fi cu multe...
Inchide