TERIBIL. Din cauza COVID-19, un bărbat a rămas fără un picior. Complicația care poate duce la amputarea membrelor

TERIBIL. Din cauza COVID-19, un bărbat a rămas fără un picior. Complicația care poate duce la amputarea membrelor
Din cauza COVID-19, un bărbat a fost nevoit să își amputeze un picior. Complicația care poate apărea la pacienții bolnavi de coronavirus / Foto: The Sun
Publicat: 04/06/2020, 18:54
Actualizat: 04/06/2020, 19:40

Anthony Earl, un bărbat de 59 de ani din Londra, a fost diagnosticat cu noul coronavirus în aprilie și de atunci a început să prezinte niște simptome groaznice. Ulterior, medicii au fost nevoiți să îi amputeze piciorul stâng pentru a-i salva viața.

Bărbatul a stat în comă timp de cinci săptămâni, iar apoi a rămas internat la secția de Terapie Intensivă într-un spital din Londra, scrie The Sun.

Motivul pentru care amputarea piciorului a fost necesară

Doctorii au încercat din răsputeri să îi salveze viața lui Anthony, dar, în urma unor complicații, aceștia nu au avut de ales decât să îi amputeze un picior.

S-a luat acestă măsură din cauza apariției trombozei (formarea unui cheag de sange, cunoscut si sub denumirea de „tromb” care poate opri circulația sângelui), iar amputarea piciorului a fost singura soluție prin care bărbatul ar fi putut să supraviețuiască.

„Nu se știa dacă virusul a cauzat formarea de cheaguri în corpul soțului meu până când s-au descoperit mai multe. Cel mai mare se afla la piciorul stâng, fapt care a determinat amuputarea lui, în încercarea de a-i salva viața”, a declarat Catherine Earl, soția pacientului.

Este de necrezut ce s-a întâmplat, parcă e o poveste de groază. Va avea nevoie de multă înțelegere si susținere. Efectiv ne-a devastat”, a mai declarat femeiea.

Anthony este acum trez, poate vorbi și vrea să devină îndeajuns de puternic încât să se întoarcă acasă.

Potrivit experților, 30% dintre pacienții care sunt grav bolnavi și s-au infectat cu COVID-19, descoperă cheaguri de sânge care sunt foarte periculoase.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase