TERIBIL. Din cauza COVID-19, un bărbat a rămas fără un picior. Complicația care poate duce la amputarea membrelor

Redactor:
Ioana Tudorascu
TERIBIL. Din cauza COVID-19, un bărbat a rămas fără un picior. Complicația care poate duce la amputarea membrelor
Din cauza COVID-19, un bărbat a fost nevoit să își amputeze un picior. Complicația care poate apărea la pacienții bolnavi de coronavirus / Foto: The Sun

Anthony Earl, un bărbat de 59 de ani din Londra, a fost diagnosticat cu noul coronavirus în aprilie și de atunci a început să prezinte niște simptome groaznice. Ulterior, medicii au fost nevoiți să îi amputeze piciorul stâng pentru a-i salva viața.

Bărbatul a stat în comă timp de cinci săptămâni, iar apoi a rămas internat la secția de Terapie Intensivă într-un spital din Londra, scrie The Sun.

Motivul pentru care amputarea piciorului a fost necesară

Doctorii au încercat din răsputeri să îi salveze viața lui Anthony, dar, în urma unor complicații, aceștia nu au avut de ales decât să îi amputeze un picior.

S-a luat acestă măsură din cauza apariției trombozei (formarea unui cheag de sange, cunoscut si sub denumirea de „tromb” care poate opri circulația sângelui), iar amputarea piciorului a fost singura soluție prin care bărbatul ar fi putut să supraviețuiască.

„Nu se știa dacă virusul a cauzat formarea de cheaguri în corpul soțului meu până când s-au descoperit mai multe. Cel mai mare se afla la piciorul stâng, fapt care a determinat amuputarea lui, în încercarea de a-i salva viața”, a declarat Catherine Earl, soția pacientului.

Este de necrezut ce s-a întâmplat, parcă e o poveste de groază. Va avea nevoie de multă înțelegere si susținere. Efectiv ne-a devastat”, a mai declarat femeiea.

Anthony este acum trez, poate vorbi și vrea să devină îndeajuns de puternic încât să se întoarcă acasă.

Potrivit experților, 30% dintre pacienții care sunt grav bolnavi și s-au infectat cu COVID-19, descoperă cheaguri de sânge care sunt foarte periculoase.

Inchide