Toți cei care sosesc în Bulgaria, obligați să facă testul pentru COVID

Toți cei care sosesc în Bulgaria, obligați să facă testul pentru COVID
Cum știi dacă te-ai infectat cu tulpina britanică de COVID-19? Simptomele cele mai comune. Sursă foto: Shutterstock
Publicat: 25/01/2021, 15:13

Pentru oprirea răspândirii unei variante mai contagioase de coronavirus, Bulgaria va face teste PCR tuturor persoanelor care sosesc în țară, a anunţat ministrul sănătăţii Kostandin Anghelov, citat de Reuters.

Asftel, toate persoanele care călătoresc în Bulgaria vor fi testate pentru COVID-19.

Autorităţile de sănătate publică bulgare spun că au înregistrat până acum opt cazuri ale noii variante care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Astăzi (luni – n.r.) vom lua măsuri pentru a face teste PCR obligatorii pentru toţi călătorii care doresc să intre în ţară, inclusiv din Uniunea Europeană”, a spus Anghelov la o reuniune a guvernului.

În ultimele două săptămâni, Bulgaria a înregistrat o scădere semnificativă a noilor infecţii, motiv pentru care intențonează să relaxeze unele restricţii şi să redeschidă şcolile secundare, centrele comerciale şi sălile de sport din 4 februarie.

Bulgaria a anunțat relaxarea unor restricții

Autoritățile bulgare au anunțat că vor relaxa, începând cu data de 4 februarie, unele dintre restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, însă restaurantele vor rămâne momentan închise ca urmare a îngrijorărilor provocate de noua tulpină a virusului, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, au anunțat sâmbătă oficiali de la Sofia.

Premierul țării, Boiko Borissov, a anunțat că elevii de liceu se vor putea întoarce la școală cu respectarea unor reguli speciale, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Totodată, aceștia vor putea participa și la unele activități extracurriculare.

„Dacă există unele lucruri la fel de importante ca sănătatea, acestea sunt educația și cultura. Doar acestea merită riscul”, a spus Borisov în timpul unei vizite în orașul Slivinița, din vestul țării.