UPDATE – Un bărbat din Târgu Jiu, vaccinat cu Pfizer, a primit la rapel o doză de la Moderna / Polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal

UPDATE - Un bărbat din Târgu Jiu, vaccinat cu Pfizer, a primit la rapel o doză de la Moderna / Polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal
Un bărbat din Târgu Jiu, vaccinat cu Pfizer, a primit la rapel din greșeală o doză de ser Moderna / Sursă foto: Profimedia.ro
Publicat: 09/02/2021, 23:45
Actualizat: 09/02/2021, 23:48

Un bărbat din Târgu Jiu care a mers, marți, pentru administrarea rapelului de la Pfizer a primit o doză de vaccin de la compania Moderna. Totul s-a produs din greșeala unei asistente care a încurcat serurile. Acum, bărbatul este ținut sub observație, dar autoritățile susțin că nu este în pericol.

Anchetă penală în cazul vaccinului administrat greșit, la Târgu Jiu

Polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal în cazul vaccinului administrat greșit la un centru de vaccinare din Tg.Jiu. Un bărbat a fost vaccinat cu Moderna, deși prima doză făcută în urmă cu 21 de zile fusese produsă de Pfizer. Infracțiunea din dosar este neglijență în serviciu.

Polițiștii au anunțat că fac cercetări asupra cauzei și că în prezent nu este vizată o persoană, .

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un barbat,de 69 ani din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare ,,Stadion Municipal” din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze(rapel) a vaccinului contra virusului Covid-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că, iar fi administrat barbatului o altă doză de vaccin, decât cea administrată în primă fază. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de neglijență în serviciu”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, citați de Mediafax.

Autoritățile susțin că bărbatul nu este în pericol.

În aceste circumstanțe, având în vedere că ambele tipuri de vaccin au îndeplinit criteriile de siguranță în cadrul procesului de autorizare la nivelul EMA, nu se pune problema unui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză. În ceea ce privește rata de eficacitate, menționăm că cele două vaccinuri sunt de tip ARN mesager și se bazează pe același tip de antigen, proteina Spike, sens în care se estimează că a doua doză contribuie la creșterea răspunsului imun generat după prima administrare”, au anunțat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

O asistentă a încurcat dozele de vaccin

Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta de Sud, la centrul de vaccinare de la Stadionul Municipal, din Târgu Jiu, o asistentă medicală ar fi încurcat dozele. Cu toate acestea, gorjeanul se simte bine și este monitorizat de medicul său de familie.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a desfășurat o anchetă la centru, iar primăria a decis să o retragă pe asistenta medicală din activitățile de administrare a dozelor de vaccin.

Cum va funcționa lista de așteptare din platforma de vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat, într-o conferință de presă, marți, la Palatul Victoria, că una dintre noutățile campaniei de imunizare va fi introducerea unei liste de așteptare.Persoanele care se află pe lista de așteptare vor fi notificate în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare pe care l-au selectat.

O persoană, când își face cont în platformă, își exprimă opțiunea să intre în lista de așteptare, selectează un centru de vaccinare pentru care optează și va vizualiza numărul de persoane care sunt în față pe acea listă.Când se vor elibera locuri, persoanele care sunt în lista de așteptare vor fi notificate prin sms și email, se rezervă locul în centrul pentru care a optat timp de 24 de ore. În acest interval, persoana poate opta pentru vaccinare acolo sau poate refuza programarea, moment în care sistemul notifică următoarele persoane. Aplicația va notifica și că se deschid centrele noi și acele persoane pot ieși din listă și să se programeze în acele centre, moment în care vor fi șterse din lista de așteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Palatul Victoria.

Alături de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la conferința de presă de la Palatul Victoria vor mai fi prezenți secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV Andrei Baciu, directorul INSP Adriana Pistol și directorul direcției generale urgențe medicale din cadrul DSU, membru CNCAV, Călin Alexandru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului