Un gigant farmaceutic american dezvoltă pilula anti-COVID în Irlanda

Un gigant farmaceutic american dezvoltă pilula anti-COVID în Irlanda
Un gigant farmaceutic american dezvoltă pilula anti-COVID în Irlanda / Foto: Pexels.com
Publicat: 28/01/2021, 07:36
Actualizat: 28/01/2021, 08:08

MSD Pharmaceutical se află în „faza avansată” de producție a unei tablete anti-COVID-19, care poate fi înghițită ca o pastilă obișnuită. Vicepremierul Leo Varadkar a vorbit miercuri seară despre această inovație.

Compania a renunțat recent la două vaccinuri experimentale. Gigantul american are șase unități în Irlanda.

Pastila anti-COVID-19 ar putea fi la un pas distanță, scrie Daily Mail. Compania MSD Pharmaceutical, cunoscută drept Merck & Co. în SUA și Canada, dezvoltă un tratament cu tablete pentru virus.

Vicepremierul Leo Varadkar a declarat, într-o discuție cu partidul său, despre acest medicament-minune.

Anterior, compania a încercat să dezvolte două vaccinuri anti-COVID, dar experimentele nu au dat rezultatele dorite.

Gigantul pharma din SUA are operațiuni în Dublin, Cork, Carlow, Tipperary și Meath, la nivelul Irlandei. Compania dispune de un personal de 2.700 angajați în SUA.

De asemenea, Varadkar a declarat că datele provenite din Israel, potrivit cărora aproape 50% din populație s-a vaccinat deja anti-COVID (prima doză) sunt „încurajatoare!”. La începutul săptămânii, un studiu israelian a arătat că sub 1% dintre cei vaccinați au mai contractat virusul.

Românii caută ivermectină în farmaciile veterinare. Vânzătoare: „Dacă nu ne omoară Covid, ne omoară prostia!”

Informația potrivit căreia ivermectina, un medicament de uz veterinar folosit pentru deparazitare, ar putea avea efect împotriva coronavirusului a generat haos în farmaciile veterinare, unde românii caută „medicamentul-minune”.

Medicamentul care face minuni împotriva Covid-19! A scăzut numărul deceselor cu peste 40% și a redus la jumătate cazurile de la ATI. Cât costă în România

Un nou medicament cu o eficienţă sporită în combaterea COVID-19 a fost descoperit în urma unui studiu efectuat de un institut medical din Montreal (cel mai mare oraș din provincia canadiană Quebec). Este vorba despre Colchicina, care a scăzut decesele cu 44%, iar numărul pacienţilor care au avut nevoie de ventilaţie mecanică s-a redus la jumătate.

Medicul român Alexandru Mischie, coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, şi, totodată, preşedinte al grupului de lucru în cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth, a făcut publice în spațiul virtual rezultatele acestei cercetări.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase