Gândul
10.02.2020
Coronavirus

Un nou virus misterios îi pune în alertă pe oamenii de ștință. Yaravirus nu are nicio genă cunoscută

Un nou virus misterios îi pune în alertă pe oamenii de ștință. Yaravirus nu are nicio genă cunoscută

Un nou virus misterios îi intrigă pe biologi. După isteria planetară creată de Coronavirus, care continuă să facă victime și căruia nu i se găsește un vaccin, oamenii de știință au descoperit un nou virus bizar.

Potrivit The Intependent, o nouă formă de virus îi face pe oamenii de știință să intre în alertă după ce a apărut un nou organism care nu are aproape nicio genă recunoscută.

Acest virus „misterios” colectat dintr-un lac artificial din Brazilia a fost considerabil mai mic decât virusurile cunoscute de obicei pentru a infecta amibele. Echipa l-a denumit „Yaravirus”, după zeița Yara „mama tuturor apelor”. Yara este o sirenă din mitologia braziliană, care ar ademeni marinarii sub apă, fără întoarcere.

Când oamenii de știință au secvențiat genomul yaravirusului – procesul de determinare a secvenței complete a ADN-ului care formează un organism – au descoperit că peste 90% din acesta nu era format din gene.

Jônatas Abrahão, virolog la Universitatea Federală Minas Gerais, din Brazilia, a declarat că rezultatele de laborator au arătat „cât de puține lucruri știm despre viruși”.

Inchide