Unii copii care s-au infectat cu COVID-19 se simt rău și la luni bune de la vindecare! Mărturia unei mame: „Fața ei s-a umflat și avea o erupție pe tot corpul”

Unii copii care s-au infectat cu COVID-19 se simt rău și la luni bune de la vindecare! Mărturia unei mame: „Fața ei s-a umflat și avea o erupție pe tot corpul”
Unii copii care s-au infectat cu COVID-19 se simt rău și la luni bune de la vindecare! Mărturia unei mame: „Fața ei s-a umflat și avea o erupție pe tot corpul”. Foto cu caracter ilustrativ:Pixabay.com
Publicat: 14/08/2020, 13:46

Deși studiile realizate până în prezent arată că cei mici sunt mai rezistenți la noul coronavirus, ultimele date dezvăluie că unii copii care s-au infectat cu COVID-19 se simt rău și la luni bune de la vindecare.

Într-un material realizat de jurnaliștii americani de la  CNN este relatat cazul Indianei Evans, o adolescentă de 14 ani din Marea Britanie. Ea s-a îmbolnăvit în luna martie, anul acesta. A avut tuse persistentă și niciun alt fel de simptom, iar părinții au ținut-o în izolare în casă timp de două săptămâni.

Indiana s-a îmbolnăvit în primele săptămâni ale pandemiei în Marea Britanie. Fetița își dorește să fie dansatoare și obișnuia să exerseze mai bine de 16 ore pe săptămână.Acum, ea nu mai poate merge la audiții, din cauză că se simte foarte slăbită. „Și un drum scurt până la supermarket o obosește”, spune mama ei.

„Oboseală postvirală”

Inițial, Indiana părea că se simte mai bine. Dar 10 zile mai târziu, a început să se simtă epuizată, povestește mama ei. La început, adolescenta a încercat să țină pasul cu școala și practicarea dansului online, dar simptomele ei păreau să se agraveze după orice exercițiu pe care îl făcea.

În următoarele zile, Indiana a început să aibă migrene. „Fața ei s-a umflat, ochii ei erau bulbucați, a avut o erupție pe tot corpul”, a spus Evans, mama fetei. În cele din urmă, Indiana a fost dusă la doctor după ce a început să aibă dureri în piept și palpitații cardiace, însă medicii i-au spus că trebuie doar să se odihnească.

Mama ei spune că medicii au diagnosticat-o cu o oboseală postvirală post-Covid.

Părinții ai căror copii se confruntă cu simptome precum oboseala, respirație îngreunată, durerile toracice și diareea – spun că există puține informații disponibile care să-i ajute la o recuperare rapidă, având în vedere că, în curând, aceștia vor reîncepe școala.

În timp ce simptomele Covid-19 sunt în general mai ușoare la copii decât la adulți, de cele mai multe ori aceștia nu necesită spitalizarea, virusul poate prezenta încă un risc pentru sănătatea copiilor, preciza Dr. Anthony Fauci, directorul Institutul Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase din SUA (NIAID). Câțiva chiar au murit, mai scrie CNN.

Pediatru din SUA: Copiii sunt mai rezistenţi la noul coronavirus

Naomi Bardach, un reputat medic în pediatrie, profesor la Universitatea California din San Fracisco, afirmă că la începutul pandemiei îi era teamă că va fi pusă în situaţia să trateze copii care au COVID-19 şi în mod sigur se va infecta şi ea. La mai bine de jumătate de an de la debutul pandemiei, aceasta și-a schimbat poziția față de modul în care copiii îi pot infesta pe adulți cu noul coronavirus, scrie Abc7news.

Medicul Virgil Musta spune că ipoteza medicului american nu este concludentă

Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, este de părere că poziția lui Naomi Bardach nu este concludentă, asta din cauza faptului că studiile au fost realizate pe eşantioane nereprezentative şi nu s-a măsurat gradul de transmitere a virusului între copii.

„Aici este ca şi oul şi găina, care a fost primul: dacă părinţii au contaminat în exterior copiii sau copiii după aceea au contaminat părinţii. Eu cred că şi unii şi alţii pot deveni focare de infecţie, atât timp cât sunt purtători ai virusului în faringe. Restul depinde cum pui problema. Eu cred că cel mai important este să găsim soluţia ca într-adevăr copiii să nu vină contaminaţi din exterior ca apoi să contamineze mai departe în colectivitate şi în colectivitate să creăm premisele ca respectarea celor trei reguli de aur să se poată face ca să nu reprezinte focare de infecţie”, potrivit medicului Virgil Musta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom